Quantcast
Ρεύμα: Πότε θα ανακοινωθεί η κρατική επιδότηση - Πόσο αυξήθηκε η τιμή στο Χρηματιστήριο Ενέργειας   - enikonomia.gr
share

Ρεύμα: Πότε θα ανακοινωθεί η κρατική επιδότηση – Πόσο αυξήθηκε η τιμή στο Χρηματιστήριο Ενέργειας  

δημοσιεύτηκε:

Την Πέμπτη 1 Αυγούστου αναμένεται οι πάροχοι ρεύματος να ανακοινώσουν τα νέα τους τιμολόγια ενώ στις 2 Αυγούστου η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι τιμές που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές να μην ξεπεράσουν  τα 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η επιδότηση αναμένεται να κινηθεί μεταξύ 0,3 ευρώ και 0,4 ευρώ αφού στόχος είναι η τελική χρέωση για τους καταναλωτές να μην υπερβαίνει τα 0,15 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Σημειώνεται δε πως η επιδότηση στα κυμαινόμενα τιμολόγια θα είναι οριζόντια και πως θα αφορά την κατανάλωση ρεύματος για τις πρώτες 500 KWh ενώ πιο αυξημένη αναμένεται να είναι για τους καταναλωτές με τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας τύπου «ΚΟΤ Γ».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, είχε επισημάνει πριν από λίγες ημέρες  ότι «παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες μία μεγάλη αυτοσυγκράτηση των παρόχων όσον αφορά τις τιμές και παρατηρείται και μία τάση αποκλιμάκωσης των τιμών, καθώς έχει πέσει η τιμή της χονδρικής».

Σήμερα η τιμή χονδρικής στο Χρηματιστήριο Ενέργειας σημειώνει άνοδο της τάξης του 30,97% φτάνοντας τα 106 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Η μέση τιμή του ρεύματος στη χονδρική για τον Ιούλιο έως σήμερα ανέρχεται στα 138,39 ευρώ ανά μεγαβατώρα  καταγράφοντας αύξηση 40% σε σύγκριση με την τιμή του Ιουνίου που ήταν 98,89 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.