Reuters: Σε διαδικαστικά θέματα εστιάζονται οι σημερινές συζητήσεις στις Βρυξέλλες

Η πρώτη συζήτηση, μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου,  μεταξύ τεχνικών κλιμακίων της Ελλάδας και των πιστωτών στις Βρυξέλλες, επικεντρώνεται στη μέθοδο εργασίας που θα ακολουθήσουν, ενώ στις επόμενες συναντήσεις των δύο πλευρών θα τεθεί το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που θα προωθήσει η Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters που επικαλείται αξιωματούχους της Ευρωζώνης.  

 

Ενώ θα γίνουν στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν, τεχνικά κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών θα εργάζονται παράλληλα στην Αθήνα, επειδή εκεί βρίσκονται όλα τα στοιχεία που χρειάζονται, δήλωσαν αξιωματούχοι.

“Από την Ελλάδα δεν αναμένεται να εφαρμόσει το 100% των μέτρων που προβλέπονται στο μνημόνιο, καμία χώρα δεν το έχει κάνει αυτό, αλλά θα πρέπει να κάνει μία κρίσιμη πλειονότητά τους – ας πούμε το 70%”, δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. 

Στις συζητήσεις, εκτός από τις μεταρρυθμίσεις, θα τεθούν πλαφόν στις δαπάνες του δημόσιου τομέα και διορθωτικοί μηχανισμοί που θα εφαρμόζονται σε τριμηνιαία βάση, εάν παραβιάζονται τα πλαφόν. 

Ο χρόνος στενεύει, επειδή η Ελλάδα μπορεί να μείνει από ρευστότητα έως τα τέλη Μαρτίου, που σημαίνει ότι μπορεί να μην αποπληρώσει οφειλές της που γίνονται ληξιπρόθεσμες τους επόμενους μήνες, αν δεν λάβει δάνεια από την Ευρωζώνη, σημειώνει το Reuters.  

 

 

Exit mobile version