Reirs (Λετονός Υπ.Οικ.): Οι εκλογές θα ενισχύσουν την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων

Οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα θα ενισχύσει πιθανόν το χέρι των πολιτικών δυνάμεων που θα προωθήσουν τα αναγκαία μέτρα για να λάβει η χώρα τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα βοήθειας και να παραμείνει φερέγγυα, δήλωσε στο Bloomberg o Λετονός υπουργός οικονομικών Janis Reirs.

«Εάν κερδίσει τις εκλογές το ένα ή το άλλο κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ), αυτό είναι εγγύηση ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχισθούν», δήλωσε ο υπουργός στη Ρίγα της Λετονίας, προσθέτοντας:

«Υπάρχει ένα ερώτημα: Μπόρεσε ο Τσίπρας να δημιουργήσει μία ομάδα για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, Αυτός είναι ο μόνος άγνωστος, εάν κερδίσει. Εάν κερδίσει η άλλη πλευρά, είναι σαφές ότι θα υλοποιήσει περαιτέρω τις μεταρρυθμίσεις».  

«Η αξιολόγησή μου για τις ελληνικές εκλογές ήταν θετική από την πρώτη στιγμή, επειδή δείχνει ότι ο Τσίπρας, μετά από τη χρεοκοπία και το κλείσιμο των τραπεζών, επέλεξε πραγματικά αυτές τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Reirs, προσθέτοντας: «Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε συζητήσεις για την αναδιάρθρωση (του ελληνικού χρέους), αυξάνοντας τις περιόδους αποπληρωμής και αναβάλλοντας τις πληρωμές τόκων του. Για το «κούρεμα», η θέση μας είναι ‘όχι’». 

Exit mobile version