Quantcast
Rachman: Προτείνει παραμονή προσφύγων στην Ελλάδα με αντάλλαγμα διαγραφή χρέους της - enikonomia.gr
share

Rachman: Προτείνει παραμονή προσφύγων στην Ελλάδα με αντάλλαγμα διαγραφή χρέους της

δημοσιεύτηκε:

Υπέρ μίας λύσης – πακέτο για το ελληνικό χρέος και την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη επιχειρηματολογεί ο αρθρογράφος των Financial Times, Gideon Rachman (Γκίντεον Ράχμαν).

Στο άρθρο του, με τίτλο: «Το ελληνικό χρέος είναι καθοριστικό για την προσφυγική κρίση», ο Ράχμαν σημειώνει ότι είναι ώρα να σκεφθεί κανείς δημιουργικά πώς αυτά τα δύο προβλήματα μπορεί να συνδεθούν σε ένα διπλωματικό πακέτο που θα αντιμετωπίζει και τα δύο.

Το γενικότερο περίγραμμα της συμφωνίας, σύμφωνα με τον Ράχμαν, είναι η Ελλάδα να σφραγίσει τα βόρεια σύνορά της με τη βοήθεια της ΕΕ, σταματώντας τις ροές μεταναστών στη Βόρεια Ευρώπη.

Σε αντάλλαγμα, προσθέτει, η Γερμανία πρέπει να συμφωνήσει σε μία μεγάλη διαγραφή του ελληνικού χρέους καθώς και σε άμεση οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης.

Οι μετανάστες που φθάνουν στην Ελλάδα θα εγκαθίστανται σε καταυλισμούς σε ελληνικά νησιά, η διαχείριση των οποίων θα γίνεται από την ΕΕ, με την προσδοκία ότι θα επιστρέψουν στη Συρία ( ή από όπου έχουν φύγει) μόλις υπάρξει και πάλι ειρήνη.

Εάν οι Έλληνες κάνουν μία μεγάλη χάρη στους Γερμανούς, ανακόπτοντας τη ροή των μεταναστών, θα ήταν πολύ ευκολότερο για την Άγκελα Μέρκελ να επιχειρηματολογήσει υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στους ψηφοφόρους της, σημειώνει ο Ράχμαν.

Η ΕΕ θα μπορούσε, επίσης, προσθέτει ο Ράχμαν, να αναλάβει το βάρος της χρηματοδότησης και διαχείρισης των προσφυγικών κέντρων σε ελληνικό έδαφος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.