Διορισμοί 300 Ειδικών Φρουρών στην ΕΛΑΣ: Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε τα δικαιολογητικά

φρουροί

Mέχρι και τις 25 Αυγούστου 2024 στις 3μμ μπορούν οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι να υποβάλουν αίτηση και  τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να συμμετάσχουν στη προκήρυξη του  υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που αφορά  300 μόνιμες προσλήψεις Ειδικών Φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία ( ΕΛΑΣ).

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για τις προσλήψεις τα εξής:

1.Οι θέσεις

Από τον αριθμό των προκηρυσσομένων θέσεων κατά τα ανωτέρω:

α) πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β’ κύκλου ή

β) απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου κατά τα ανωτέρω και επιπλέον κατέχουν πτυχίο ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Στην κατηγορία αυτή, ως βάση υπολογισμού της βαθμολογίας (μοριοδότησης) του υποψήφιου λαμβάνεται ο βαθμός του πτυχίου.

2. Τα προσόντα υποψηφίων – προϋποθέσεις

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν οι Έλληνες πολίτες (άνδρες και γυναίκες), που έχουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις:

α) είναι με την ενδυμασία (θερινή και χειμερινή στολή) εξωτερικά εμφανής και επιπλέον

β) οι σχετικές απεικονίσεις, ως εκ του περιεχομένου τους, είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου είτε προκαλούν κατά τρόπο, ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους.

Τα πρόσθετα προσόντα

Πρόσθετα προσόντα και προϋποθέσεις στις προσλήψεις Ειδικών Φρουρών αποτελούν:

 

3.Τα κριτήρια και τα μόρια πρόσληψης

Η πρόσληψη των Ειδικών Φρουρών γίνεται με βάση τα κατωτέρω αντικειμενικά κριτήρια/ιδιότητες υποψηφίων :

4.Ψυχομετρική Δοκιμασία

Οι ψυχομετρικές δοκιμασίες στις οποίες θα κληθούν οι υποψήφιοι, προηγούνται των υγειονομικών εξετάσεων και των αθλητικών δοκιμασιών.

Για τη διαπίστωση της καταλληλότητας των υποψηφίων, διενεργούνται ψυχομετρικές δοκιμασίες, που περιλαμβάνουν διερεύνηση χαρακτηριστικών προσωπικότητας, γνωστικών ικανοτήτων και συνέντευξη ενώπιον Επιτροπών Ψυχομετρικών Δοκιμασιών.

Οι ως άνω Επιτροπές τηρούν συνοπτικό πρακτικό κατά τη συνέντευξη, μέσω του οποίου θα παρέχεται αιτιολογία στην αξιολόγηση κάθε υποψηφίου. Με τις εξετάσεις αυτές ερευνάται κυρίως η κρίση, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα, η σκέψη, η αντίληψη και η εν γένει προσωπικότητα του υποψήφιου.

5. Υγειονομική Εξέταση

Οι υποψήφιοι, προκειμένου να παρουσιασθούν στην Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης για εξέταση, πρέπει αφενός προηγουμένως να έχουν παραλάβει δελτίο υγειονομικής εξέτασης, η παραλαβή του οποίου γίνεται, σύμφωνα με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις που περιγράφηκαν πρωτύτερα και αφετέρου να έχουν κριθεί προηγουμένως ικανοί στις ψυχομετρικές δοκιμασίες.

Η υγειονομική εξέταση διενεργείται από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υποψήφιος, που δεν θα προσκομίσει στην Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης δελτίο υγειονομικής εξέτασης συμπληρωμένο για όλες τις ειδικότητες, από όλα τα ιατρικά τμήματα που αναφέρονται σ’ αυτό (θεωρημένο για το γνήσιο της υπογραφής, εφόσον διενεργούνται σε Νοσηλευτικό Ίδρυμα Ν.Π.Δ.Δ.), δεν γίνεται δεκτός για εξέταση.

6.Αθλητική Δοκιμασία

Όσοι υποψήφιοι κρίνονται ικανοί στις υγειονομικές εξετάσεις, παραπέμπονται στη συνέχεια στις αθλητικές επιτροπές για τον έλεγχο της αθλητικής τους επίδοσης στα εξής αγωνίσματα:

 

 

Exit mobile version