Προσλήψεις αναπληρωτών 2024 2025: Η πρόσκληση για το ψηφιακό φροντιστήριο – Τι πρέπει να γνωρίζετε

φροντιστήριο

Πρόσκληση για την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ψηφιακό Φροντιστήριο για το σχολικό έτος 2024-2025 δημοσίευσε το υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Ο σκοπός της πρόσκλησης είναι η πρόσθετη μικτή εξ αποστάσεως υποστήριξη των μαθητριών της Γ’ τάξης κάθε τύπου Λυκείου για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Η πρόσκληση

Αναλυτικά η πρόσκληση αναφέρει τα εξής:

α) είναι Έλληνες πολίτες,

β) είναι πολίτες κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ν. 2431/1996, Α’175),

γ) είναι Βορειοηπειρώτες, Κύπριοι ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί, οι οποίοι προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο και ομογενείς εξ Αιγύπτου, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων, κατά το γένος και τη συνείδηση, αποδεικνύεται με άλλους τρόπους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ν.δ. 3832/1958 (Α’ 128), χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας,

δ) έχουν την υγεία που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων τους στο Ψηφιακό Φροντιστήριο
(παρ. 1 του άρθρ. 7 του ν. 4210/2013, Α’ 254),

ε) μην συντρέχει στο πρόσωπό τους κώλυμα διορισμού πρόσληψης, ούτε κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης πρόσληψής τους, κατά τη παρούσα πρόσκληση, ούτε κατά το χρόνο της πρόσληψης,

στ) εμπίπτουν στο όριο ηλικίας. Ως ανώτατο όριο ηλικίας ορίζεται το εξηκοστό έβδομο (67) έτος ενώ ως κατώτατο ορίζεται το εικοστό πρώτο (21) έτος.

Για τη συμπλήρωση τουανώτατου ορίου ηλικίας ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης, ενώ για τη συμπλήρωση του κατώτατου ορίου ηλικίας, ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησης (παρ. 4 του άρθ. 6 του ν. 3528/2007, Α’ 26) και

ζ) οι άρρενες κατά το χρόνο πρόσληψής τους πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές (συνδυαστική εφαρμογή άρθ. 5 του 3528/2007 και άρθ. 29 του ν. 4440/2016).

Τ0  ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Α. Για τους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς του υπό στοιχεία Ι ισχύουν όσα ορίζονται για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε σχολικές μονάδες, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά. Διδάσκουν:

1. Ανάπτυξη Προγράμματος Σπουδών για τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά και δεν διαθέτουν πρόγραμμα σπουδών. Σχεδιασμός και ανάπτυξη του προγράμματος για τα διαδικτυακά μαθήματα βάσει των θεμάτων που απαιτούνται να καλύπτονται στις πανελλαδικές εξετάσεις.

2. Σχεδιασμός ενοτήτων: Δημιουργία ενότητας, με περιγραφή των προσδοκώμενων μαθησιακών αποτελεσμάτων, δραστηριοτήτων και μεθόδων αξιολόγησης.

3. Διδασκαλία μαθημάτων: Διδασκαλία μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο, διάρκειας 45 λεπτών, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

4. Δημιουργία Περιεχομένου: Ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού όπως παρουσιάσεις, κουίζ και άλλες πηγές πολυμέσων για την ενίσχυση της μάθησης.

5. Αξιολόγηση και ανατροφοδότηση: Σχεδιασμός και διαχείριση διαδικασιών για την αξιολόγηση της κατανόησης του υλικού από τους μαθητές, παρέχοντας εποικοδομητική ανατροφοδότηση για την υποστήριξη της μαθησιακής τους προόδου.

6. Άλλες δραστηριότητες συναφείς με τη διδασκαλία των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Προκειμένου να καλυφθούν οι ανωτέρω θέσεις καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν υποχρεωτικά:

1. Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος – υπεύθυνη δήλωση, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.Σ.Υ.Δ.),

2. Βιογραφικό σημείωμα,

3. Σχέδιο μικροδιδασκαλίας 15 λεπτών,

4. Σχέδιο ωριαίας εξέτασης (τεστ),

5. Βιντεοσκοπημένο μάθημα διάρκειας δύο (2) έως πέντε (5) λεπτών,

6. Βεβαιώσεις διδακτικής υπηρεσίας σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς (ασφαλιστικού φορέα).

Η  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά, εκτός από το ως άνω αναφερόμενο στοιχείο 1. Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος – υπεύθυνη δήλωση που υποβάλλεται μέσω Ο.Π.Σ.Υ.Δ., υποβάλλονται από τους/ τις ενδιαφερόμενους/ες, από την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024 (ώρα 13:00) έως και Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024 (ώρα 15:00), ηλεκτρονικά σε πλατφόρμα, η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Ι.Ε.Π. https://secondment.eservices.iep.edu.gr/home

Διαβάστε ολόκληρη την πρόσκληση εδώ

Exit mobile version