Quantcast
Ψηφιακή κάρτα εργασίας στον τουρισμό και την εστίαση: Σήμερα η σύσκεψη Κεραμέως με τους εκπροσώπους του κλάδου -Τι θα συζητήσουν - enikonomia.gr
share

Ψηφιακή κάρτα εργασίας στον τουρισμό και την εστίαση: Σήμερα η σύσκεψη Κεραμέως με τους εκπροσώπους του κλάδου -Τι θα συζητήσουν

δημοσιεύτηκε:

Σύσκεψη για την επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας στους τομείς τουρισμού και της εστίασης θα έχει σήμερα η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως  με τους βασικούς κοινωνικούς εταίρους των εν λόγω κλάδων.

Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί εντός Σεπτεμβρίου στους κλάδους αυτούς, όπως γνωστοποίησε χθες  η ίδια υπουργός. Και εξήγησε πως η ψηφιακή κάρτα είναι ένα εργαλείο που βοηθάει στην καταγραφή των πραγματικών ωρών που δουλεύει ένας εργαζόμενος, προκειμένου να αμείβεται για τον χρόνο που πραγματικά εργάζεται.

Εστίαση και τουρισμός:Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις των κλάδων για την ψηφιακή κάρτα

Πάντως μόλις οι επιχειρήσεις των παραπάνω κλάδων ενταχθούν  πιλοτικά στην ψηφιακή κάρτα εργασίας θα πρέπει να προμηθευτούν  τον ειδικό εξοπλισμό για την καταγραφή των ωραρίου και των υπερωριών (σε διασύνδεση με το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ) . Οι κυρώσεις αναμένεται να επιβάλλονται από το  2025  στους παραβατικούς εργοδότες καθώς τότε εκτιμάται πως θα καταστεί υποχρεωτική εφαρμογή του στους παραπάνω  κλάδους.  

Σημειώνεται δε πως  προβλέπεται πρόστιμο 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο για τη μη ενεργοποίηση της κάρτας και λουκέτο 15 ημερών για υποτροπή μετά από τρεις ελέγχους. Ενώ όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας για τους εργαζόμενους επισημαίνεται πως τα εξής :

  • Αρχικά θα πρέπει να κατεβάσουν  την εφαρμογή myErganimobileapp από τις πλατφόρμες GooglePlay ή AppStore.
  • Μετά θα πρέπει να “σκανάρουν”  τον προσωπικό QR code της εφαρμογής myErganimobileapp με την εφαρμογή ErganiCardScanner κατά την είσοδο και έξοδό του από τον χώρο εργασίας.
  • Η εφαρμογή επιβεβαιώνει την προσέλευση ή την αποχώρηση με μήνυμα επιβεβαίωσης και καταγράφει τα δεδομένα στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.