Quantcast
Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Σε αυτούς τους κλάδους ξεκινά σήμερα η πιλοτική εφαρμογή του- Όλα όσα είπε η Kεραμέως - enikonomia.gr
share

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Σε αυτούς τους κλάδους ξεκινά σήμερα η πιλοτική εφαρμογή του- Όλα όσα είπε η Kεραμέως

δημοσιεύτηκε:

Από σήμερα εφαρμόζεται η πιλοτική εφαρμογή της  ψηφιακής κάρτας εργασίας σε νέους κλάδους της οικονομίας. Όπως γνωστοποίησε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ «σήμερα επεκτείνουμε την ψηφιακή κάρτα εργασίας σε δύο νέους κλάδους, στον τουρισμό και στην εστίαση».

Συγκεκριμένα «σήμερα θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας σε ξενοδοχεία, πάσης φύσεως καταλύματα, σε camping, σε χώρους εστίασης, σε καφενεία, σε εστιατόρια κλπ. Θα δώσουμε χρόνο στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου  προκειμένου να καταγράψουμε ζητήματα που μπορεί να υπάρχουν. Θα δώσουμε χρόνο για να εξοικειωθούν όλες οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι με το νέο αυτό μέτρο  Και θα έρθουμε να βελτιώσουμε τυχόν σημεία που θα μας προταθούν για να πάμε εν συνεχεία σε καθολική εφαρμογή »σημείωσε.

Και συνέχισε λέγοντας πως «το να μην έχει κάποιος την ψηφιακή κάρτα νοθεύει τον ανταγωνισμό. Γιατί κάποιος που είναι απόλυτα συνεπής έχει θέμα ανταγωνισμού με κάποιον που δεν είναι συνεπής».

Παρέθεσε δε ένα παράδειγμα για τον τρόπο που θα εφαρμοστεί η κάρτα εργασίας στους εργαζόμενους των παραπάνω κλάδων. Εάν κάποιος δουλεύει σε έναν χώρο εστίασης και συγκεκριμένα σε μια τουριστική μονάδα θα πρέπει με το που εισέρχεται σε αυτή  να χτυπάει την ψηφιακή κάρτα εργασίας  και να κάνει ακριβώς το ίδιο όταν αποχωρεί από αυτήν.

 Για την ψηφιακή  κάρτα εργασίας

Και υπενθύμισε  πως λειτουργεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας.  «Ο στόχος είναι να καταγράφεται ο πραγματικός χρόνος  που δουλεύει ο εργαζόμενος  για να αμείβεται για αυτόν το χρόνο . Είναι ένα μέτρο που έρχεται να θωρακίσει, να προστατέψει τα δικαιώματα του εργαζομένου . Εμείς θέλουμε να προστατέψουμε κάθε εργαζόμενο όπου και εάν αυτός βρίσκεται » τόνισε με έμφαση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.