Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Δείτε τι κάνουν οι επιχειρήσεις για να μην την χρησιμοποιούν

κάρτα

Διάφορα «κόλπα» φαίνεται πως χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για την μη χρήση της  ψηφιακής  κάρτας εργασίας  προκειμένου να αποφύγουν τη χρήση της.

Μερικά από αυτά – σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζομένων που συγκέντρωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο- είναι τα εξής:

Η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας

Σημειώνεται δε πως  το 2025 αναμένεται να είναι καθολική η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω μέτρο εφαρμόζεται ήδη στις τράπεζες, στα σούπερ μάρκετ, στις εταιρείες security, στη βιομηχανία, στο λιανεμπόριο που αριθμεί περί τους 600.000 εργαζόμενους.  Ενώ εντός του μήνα αναμένεται να εφαρμοστεί πιλοτικά η ψηφιακή κάρτα εργασίας σε τουρισμό και επισιτισμό, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται τα ξενοδοχεία και ευρύτερα τα τουριστικά καταλύματα. Παράλληλα επισημαίνεται πως  με το χτύπημα  της ψηφιακής κάρτας  εργασίας του εργαζόμενου στο ΕΡΓΑΝΗ  καταγράφεται ο πραγματικός χρόνος εργασίας προκειμένου να πληρώνονται  οι υπερωρίες στο ακέραιο και να μην υπάρχουν  φαινόμενα υποδηλωμένης εργασίας και κατά της αδήλωτης εργασίας.  Τα πρόστιμα για τη μη χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας  για τους παραβάτες εργοδότες είναι στα 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο. Αυτά τα επιβάλλει η Επιθεώρηση Εργασίας.

 

 

Exit mobile version