Quantcast
Προβλήματα στο taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις: Τι διευκρίνισε ο Χατζηδάκης - enikonomia.gr
share

Προβλήματα στο taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις: Τι διευκρίνισε ο Χατζηδάκης

δημοσιεύτηκε:

Για το πρόβλημα που παρουσίασε σήμερα η εφαρμογή της ΑΑΔΕ taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024 μίλησε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή, κατά της διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Κύρωση της από 18.7.2024 Σύμβασης Συγχώνευσης και Επένδυσης μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «THRIVEST HOLDING LTD».

«Mέχρι χθες το βράδυ είχε υποβληθεί το 92% των φορολογικών  δηλώσεων. Πάντοτε τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός υποβολής. Συνεχίζεται η υποβολή. Το  πρόβλημα που παρουσιάστηκε σήμερα στην εφαρμογή αντιμετωπίστηκε. Και υπάρχει εγρήγορση από τη πλευρά της  Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων να το παρακολουθεί. Θέλω να ξέρετε ότι δεν έχουμε καμία διάθεση ούτε να βασανίσουμε κάποιον  αλλά ούτε και να τιμωρήσουμε πολύ περισσότερο κάποιον. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι και εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Ένα μέρος της δουλειάς μας είναι να προχωρούμε  με τη συλλογή των φόρων και αυτό κάνουμε. Εμείς άλλωστε που χειριζόμαστε φέτος το θέμα  ήμασταν και αυτοί που το χειριστήκαμε και πέρυσι» σημείωσε.

«Και όπως και πέρυσι το ζήτημα έληξε ομαλά να είστε βέβαιοι – εδώ θα είμαστε- ότι  θα λήξει και φέτος. Η ΑΑΔΕ παρακολουθεί συνεχώς το ζήτημα και το βράδυ θα κάνει μια σχετική αποτίμηση», συμπλήρωσε.

Ουσιαστικά από τα παραπάνω προκύπτει πως ο κ. Χατζηδάκης προαναγγέλλει  παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.