Quantcast
Πρόγραμμα Interreg ύψους 123 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της Δυτικής Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Πρόγραμμα Interreg ύψους 123 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της Δυτικής Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα ένα νέο πρόγραμμα Interreg μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας ύψους άνω των 123 εκατ. ευρώ, με το οποίο θα ενισχυθεί οικονομικά η Δυτική Ελλάδα και περιοχές της Ανατολικής Ιταλίας

Οι περιοχές που συμμετέχουν στο «INTERREG V-A Ελλάδα-Ιταλία» είναι οι εξής:
Στην Ιταλία: Taranto, Brindisi, Lecce, Foggia, Bari, Barletta-Andria-Trani
Στην Ελλάδα: Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία.

Το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στις εξής τρεις προτεραιότητες:
1. Καινοτομία και ανταγωνιστικότητα, με επενδύσεις στη έρευνα και την ανάπτυξη και τις ΜΜΕ που θα συμβάλουν στην οικοδόμηση μιας ισχυρής οικονομίας με εξαγωγικό προσανατολισμό. Δίνεται έμφαση σε τομείς όπως τα γεωργικά προϊόντα διατροφής, η γαλάζια ανάπτυξη, ο τουρισμός, η πολιτιστική κληρονομιά και οι κλάδοι του πολιτισμού και της δημιουργικότητας.
2. Ολοκληρωμένη διαχείριση του περιβάλλοντος. Στόχος της προτεραιότητας αυτής είναι η διευκόλυνση της ανάπτυξης και της υλοποίησης κοινών προσεγγίσεων για τη διαχείριση του περιβάλλοντος, η αναγνώριση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς και η προώθηση του κοινού δυναμικού και των ευθυνών στον τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας και της πρόληψης των κινδύνων.
3. Πολυτροπικό βιώσιμο σύστημα μεταφορών. Αυτό θα επιτευχθεί με επενδύσεις σε περιφερειακές και διασυνοριακές συνδέσεις, οι οποίες θα βελτιώσουν την πρόσβαση στις υποδομές μεταφορών και τον συντονισμό των διασυνοριακών συστημάτων και διαδικασιών μεταφορών.

«Είμαι ευτυχής για τη σημερινή έγκριση του προγράμματος αυτού. Εστιάζοντας σε λίγες προτεραιότητες που μπορούν να έχουν αποτελέσματα, το πρόγραμμα θα συμβάλει στη δημιουργία ανάπτυξης και ποιοτικών θέσεων εργασίας στην παραμεθόρια περιοχή Ελλάδας-Ιταλίας, δήλωσε η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.