Πρόγραμμα Γέφυρα: Τι πρέπει να γνωρίζουν για την αίτηση οι δανειολήπτες

Έως την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου του 2020 μπορούν οι πληττόμενοι δανειολήπτες από την κρίση του κορονοϊού να υποβάλουν αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα “Γέφυρα”.
Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα αυτό μπορούν να ενταχθούν “πράσινοι” και “κόκκινοι” δανειολήπτες που έχουν πληγεί από την κρίση και μέσω αυτού του προγράμματος το Δημόσιο επιδοτεί έως και με 90% τη δόση δανείου με υποθήκη την πρώτη κατοικία.
Οι δανειολήπτες που θα υποβάλουν αίτηση για την επιδότηση του δανείου τους θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
1.Η δήλωση του Πληρεξούσιου Σύμβουλου γίνεται μόνο μέσω της αίτησης του αιτούντα.
2.Ο Σύμβουλος δεν μπορεί με τους προσωπικούς του κωδικούς να δει τις αιτήσεις που έκανε για λογαριασμό άλλων, παρά μόνο με τους κωδικούς του κάθε αιτούντα/πελάτη.
3.Με τους προσωπικούς του κωδικούς, ο Σύμβουλος, μπορεί μόνο να υποβάλει αίτηση για τον εαυτό του (ως αιτούντας) ή σαν σύζυγος ή κλπ.
4.Στα Στοιχεία Επικοινωνίας Αιτούντα δεν απαιτείται όταν χρησιμοποιεί ο δανειολήπτης το ίδιο email, να κάνει κάθε φορά επιβεβαίωση (με αποστολή από το σύστημα κωδικού επιβεβαίωσης) από την στιγμή που ήδη έχει γίνει επιβεβαίωση για το συγκεκριμένο email.
5.Εάν χρησιμοποιείται ο ίδιος υπολογιστή για την υποβολή κάθε νέας αίτησης (ή συναίνεσης άρσης απορρήτου) τότε ο δανειολήπτης θα πρέπει να κάνει αποσύνδεση (ή έξοδο) και μετά να συνδεθεί εκ νέου στην πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (http://www.keyd.gov.gr/ covid19-gefyra/) με τους κωδικούς του άλλου ατόμου.
6.Σε περίπτωση που υπέβαλαν και οι δυο σύζυγοι αίτηση, θα επιδοτηθεί ο πρώτος ο οποίος θα ολοκληρώσει την αίτηση.
7.Αν η σύζυγος είναι και εγγυητής θα πρέπει να μπει 2 φορές στην πλατφόρμα και να δώσει συναίνεση απορρήτου. Και ως σύζυγος και ως εγγυητής.
8.Η αίτηση αποθηκεύεται μόνο με την υποβολή της.
9.Δεν επιτρέπεται η δημιουργία νέας αίτησης, όσο υπάρχει ενεργή αίτηση για το εκάστοτε ΑΦΜ.
10.Υπάρχει η δυνατότητα ακύρωσης της αίτησης. Έως το στάδιο της άρσης απορρήτου από τα μέλη της οικογένειας υπάρχει πλήκτρο ακύρωσης. Μετά θα πρέπει να στείλει ο δανειολήπτης μήνυμα στο πεδίο «βοήθεια».


Exit mobile version