Eurostat: Νέα στοιχεία για την οικονομία της Ελλάδας – Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα νέα στοιχεία της Eurostat για την πορεία της οικονομίας τόσο της Ελλάδας όσο και της ΕΕ γενικότερα κατά το δεύτερο τρίμηνο  σχολίασαν με ανάρτηση τους στο  facebook ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης

Νωρίτερα τα στοιχεία της  Εurostat έδειξαν πως η Ελλάδα είχε τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ στην ΕΕ κατά το δεύτερο τρίμηνο. Συγκεκριμένα τα στοιχεία της Αρχής έδειξαν πως η Ελλάδα κατέγραψε αύξηση 1,1% στο ΑΕΠ το παραπάνω διάστημα ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ  στην ΕΕ σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο  την σημείωσε η Πολωνία (+1,5%).

Παράλληλα επισημαίνεται πως το εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε της τάξεως του 0,2% τόσο στη Ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Σημειώνεται δε πως  το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 0,3% και στις δύο ζώνες κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024

Σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6% στην Ευρωζώνη  και κατά 0,8% στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2024,  ύστερα από +0,5%  που ήταν στην Ευρωζώνη και +0,7% στην ΕΕ κατά το προηγούμενο τρίμηνο.

 

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη και Χατζηδάκη

« Θέλω να μοιραστώ σήμερα κάποια ενθαρρυντικά νέα που έρχονται από την Eurostat, σύμφωνα με την οποία η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό στην  Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο. Όμως η ανάπτυξη για να έχει νόημα πρέπει να μεταφράζεται σε ακόμα περισσότερες, καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ενίσχυση διαθέσιμου εισοδήματος και μείωση των ανισοτήτων.  Περισσότερα στην αυριανή μου ομιλία στη ΔΕΘ» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης

 

 

Exit mobile version