Πολύτεκνες οι οικογένειες με τρία παιδιά: Ποια επιδόματα θα δικαιούνται

επιδόματα

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μουσείο της Ακρόπολης νομοθετικές παρεμβάσεις για την εξίσωση των 200.000 τρίτεκνων οικογενειών µε τις πολύτεκνες, ώστε να απολαμβάνουν όλα τα «προνόμια» που σήμερα έχουν οι οικογένειες µε 4 παιδιά και άνω αλλά και τη δημιουργία Παρατηρητηρίου για το δημογραφικό πρόβλημα.

Τα µέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός  αποσκοπούν στη δημιουργία πλέγματος κινήτρων που θα ενθαρρύνει τις οικογένειες να γεννήσουν περισσότερα παιδιά αλλά και να δοθεί μεσοπρόθεσμα απάντηση στο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα µας.

Οι αλλαγές 

Οι αλλαγές που σχεδιάζονται  σύμφωνα με την εφημερίδα “Απογευματινή” αφορούν μεταξύ άλλων:

1.Την ιδιότητα του πολύτεκνου: Πλέον µε νομοθετική ρύθμιση θα θεωρούνται πολύτεκνες οι οικογένειες µε τρία παιδιά. Το μέτρο αφορά σήμερα 200.000 οικογένειες που θα αποκτήσουν όλα τα προνόμια που κατέχουν όσοι έχουν σήμερα τέσσερα παιδιά και άνω, συνολικά δηλαδή 21 παροχές και επιδόματα.

2. Την παραμονή στην ιδιότητα της πολύτεκνης οικογένειας ακόμα και σε όσες εξ αυτών τα τέκνα ολοκληρώνουν τις σπουδές τους:

Υπό το σημερινό καθεστώς οι οικογένειες αυτές βγαίνουν από τη λίστα των δικαιωμάτων. Έτσι, οι 200.000 τρίτεκνες σήμερα οικογένειες θα µπουν στα «προνόμια» που απολαμβάνουν οι οικογένειες µε περισσότερα µέλη, και περιλαμβάνουν µμεταξύ άλλων:

Τι άλλο εντάσσεται στους βασικούς πυλώνες

Στους βασικούς πυλώνες εντάσσονται και:

Exit mobile version