Quantcast
Ποιοι δεν θα πάρουν επιστροφές φόρου και γιατί- Τι είπε ο διοικητής της ΑΑΔΕ για τις φορολογικές δηλώσεις - enikonomia.gr
share

Ποιοι δεν θα πάρουν επιστροφές φόρου και γιατί- Τι είπε ο διοικητής της ΑΑΔΕ για τις φορολογικές δηλώσεις

δημοσιεύτηκε:

Δεν θα δώσει παράταση η ΑΑΔΕ στην προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024. Όπως ανέφερε χθες  στον ραδιοφωνικό σταθμό  του ΣΚΑΙ ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις «τουλάχιστον από εμάς δεν υπάρχει σχέδιο για παράταση». «Ο στόχος μας είναι να είμαστε στην ώρα μας φέτος. Υπάρχει το χρονοδιάγραμμα αυτό από καιρό» επανέλαβε αναφερόμενος στο θέμα των φορολογικών δηλώσεων. 

Ενώ για το εάν έχουν γίνει λάθη στις φορολογικές δηλώσεις ξεκαθάρισε πως « η υπηρεσία δεν έχει κάνει λάθος » και πρόσθεσε πως « αυτό που λέμε λάθη δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ». Και συνέχισε λέγοντας πως έχουν υποβληθεί στο σύστημα της ΑΑΔΕ μέχρι στιγμής περίπου 5 εκατ. φορολογικές δηλώσεις από τις 6,50 εκατ. δηλώσεις που πρέπει να υποβληθούν συνολικά μέχρι τις 26 Ιουλίου. Απομένουν περίπου 1,5 εκατ. φορολογικές δηλώσεις που πρέπει να υποβληθούν, συμπλήρωσε και επεσήμανε πως το σύστημα αντέχει τον αριθμό αυτόν. «Έχουμε πάρει 150 χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις  και 160 χιλιάδες φορολογικές  δηλώσεις στο παρελθόν την ημέρα» τόνισε.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα στοιχεία για τις φορολογικές δηλώσεις έδειξαν τα εξής:

  • Συνολικά 4.854.138 δηλώσεις Ε1 εκκαθαρίστηκαν μέχρι χθες, 15 Ιουλίου του 2024.
  • Το 47,4% των φορολογικών δηλώσεων είναι  μηδενικές είναι το 47,4% των δηλώσεων.
  •  Σχεδόν 1.067.658 φορολογούμενοι θα πάρουν  επιστροφή φόρου και συμψηφισμούς.
  • Στα  227.216.415,90 ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό.
  • Το 31,74% των φορολογουμένων (1.534.732 δηλώσεις) βλέπει χρεωστικό εκκαθαριστικό και καλείται να πληρώσει πρόσθετο φόρο 2,235 δισ. ευρώ ή από 1.426 ευρώ κατά μέσο όρο, σημειώνοντας  αύξηση σχεδόν 20% εν συγκρίσει με ένα χρόνο πριν.
  • Το 31,81% των φορολογικών  δηλώσεων είναι χρεωστικό. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 1.541.101 φορολογικές δηλώσεις.
  • Συνολικά 2.261.986.558 ευρώ θα κληθούν να  πληρώσουν οι φορολογούμενοι.

Για τις επιστροφές φόρων

Στη συνέχεια μίλησε και για το θέμα των επιστροφών φόρων. «Παρακολουθώ την εικόνα για τις επιστροφές φόρων από το 2016 .Οι εκκρεμότητες ήταν πάνω από 3 δισ. ευρώ » είπε και υπενθύμισε ποια ήταν η όλη διαδικασία για την επιστροφή φόρων μέχρι πρότινος.

«Ξεκινούσε η διαδικασία τότε από την εφορία. Η εφορία σου έκανε  την επιστροφή. Πλέον αλλάξαμε τη διαδικασία και αυτή  γίνεται κεντρικά αυτό. Πρώτα ξεκινάμε κεντρικά, επιστρέφουμε σε όσους δεν χρωστάνε τίποτα και συμψηφίζουμε σε όσους χρωστάνε με εμάς. Μένουν  κάποιες ειδικές περιπτώσεις πια είτε συμψηφισμού οφειλή ασφαλιστική είτε κάποιο χρέος που μπορεί να  υπάρχει ειδικό από κληρονομιές. Υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις .Είναι πολύ καλύτερη η εικόνα τέλος πάντων » τόνισε. Και συνέχισε λέγοντας πως «έχουν αλλάξει πάρα πολύ τα πράγματα. Αυτό το βλέπουμε και στο πλήθος των εκκρεμών αιτημάτων. Ξεκινάγαμε τη χρονιά με 3,2 εκατ. εκκρεμή αιτήματα από 1 ευρώ, 2 ευρώ και 3 ευρώ μέχρι και το άπειρο. Πλέον κινούμαστε στα 1.400.000.Εχει αλλάξει πολύ η εικόνα .Συνεργαζόμαστε και με τον ΕΦΚΑ και την ΗΔΙΚΑ για να μπορούμε να συμψηφίζουμε και  εκείνες τις οφειλές ..  είναι ένα μεγάλο κομμάτι βραχνάς .Και υπάρχουν και 40. 000 ευρώ τα οποία δεν μπορούμε να τα γυρίσουμε γιατί οι συμπολίτες μας δεν έχουν δηλώσει IBAN»

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.