Παράδοξες αποκλίσεις εμφανίζουν τα κόκκινα δάνεια σε σχέση με τις περιοχές της χώρας μιας και στις πιο φτωχές ο αριθμός τους είναι μικρότερος από αυτόν των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε εύπορες περιοχές.
Κρήτη, Δωδεκάνησα και Ιόνια Νησιά εμφανίζονται μεταξύ των περιοχών της χώρας που παρουσιάζουν τον υψηλότερο δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων -κοντά στο 45%- παρά το γεγονός ότι πρόκειται για περιοχές που τα τελευταία χρόνια έχουν ισχυρό τουριστικό ρεύμα.
Tο χαμηλότερο ποσοστό σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια –κοντά στο 35%– εμφανίζουν φτωχές ή πληττόμενες βαριά από την ανεργία περιοχές όπως η Ηπειρος, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και η Δυτική Μακεδονία.
Στις περιοχές με υψηλά «κόκκινα» δάνεια, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, περιλαμβάνονται επίσης η Πελοπόννησος, η Ανατολική Μακεδονία, αλλά και η Θεσσαλία.
Ισχυρές εντυπώσεις δημιουργούν οι μεγάλες καθυστερήσεις στην αποπληρωμή δανείων που εμφανίζουν τουριστικές περιοχές και τουριστικές επιχειρήσεις, παρά το γεγονός ότι την τελευταία 7ετία ο τουρισμός στη χώρα μας κινείται ενθαρρυντικά.
Η κατανομή των επισφαλειών ανά περιοχή:
Πελοπόννησος 46%
Αν. Μακεδονία 45%
Κρήτη 45%
Δωδεκάνησα 44%
Ιόνια νησιά 43%
Στερεά Ελλάδα 43%
Θεσσαλία 42%
Δυτ. Μακεδονία 34%
Ήπειρος 33%
Βόρειο Αιγαίο 32%.