Πληθωρισμός Ευρωζώνης: Εκτιμάται ότι κινήθηκε σε θετικό έδαφος τον Μάιο

Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης επέστρεψε σε θετικό έδαφος τον Μάιο (+0,2% έναντι 0 τον Απρίλιο), σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από το Bloomberg. 

Τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν αύριο από την Eurostat, ενώ θετικά στοιχεία για τις οικονομίες της Ισπανίας και της Ιταλίας που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Αν και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι μπορεί να ανακουφισθεί από το γεγονός ότι υποχωρεί ο κίνδυνος αποπληθωρισμού, η προσοχή του ιδίου και των συναδέλφων του στο Διοικητικό Συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας θα είναι στραμμένη στην επικείμενη δόση του δανείου που πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα στο ΔΝΤ, σημειώνει το Bloomberg. Καθώς η οικονομία της Ευρωζώνης ανακάμπτει, οι ανησυχίες για την κρίση χρέους συγκρατούν το καταναλωτικό και επιχιερηματικό κλίμα στην Ευρώπη, προσθέτει το δημοσίευμα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει αυτή την εβδομάδα στην Φρανκφούρτη, με την Ελλάδα να αναμένεται ότι θα είναι το κυρίαρχο  θέμα στην ατζέντα. Η ΕΚΤ θα παρουσιάσει επίσης νέες προβλέψεις την Τετάρτη. 

Ο μεταποιητικός τομέας της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε με συγκρατημένο ρυθμό τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της εταιρείας Markit. Σημερινά στοιχεία έδειξαν επίσης ότι ο πληθωρισμός στη Γερμανία έφθασε το 0,7% τον Μάιο, που είναι ο υψηλότερος 7 μηνών. Η Eurostat θα ανακοινώσει τη δεύτερη εκτίμησή της για το ΑΕΠ την Παρασκευή. 

 

Exit mobile version