Quantcast
Πλειστηριασμοί: Για ποιους αναστέλλονται για ένα εξάμηνο - Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών - enikonomia.gr
share

Πλειστηριασμοί: Για ποιους αναστέλλονται για ένα εξάμηνο – Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών

δημοσιεύτηκε:

Αναστέλλονται για ένα εξάμηνο οι πλειστηριασμοί ακινήτων για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από την 11η Αυγούστου 2024 έως και την 13η Αυγούστου 2024 σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής δυνάμει του άρθρου 53 του ν. 4797/2021 (Α’ 66), όπως αναφέρεται στην απόφαση (119316 ΕΞ 2024) του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει τα εξής:

1. Αναστέλλεται για χρονικό διάστημα 6  μηνών η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας τους, εξαιρουμένων των απαιτήσεων για διατροφή, σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και νομικές οντότητες, που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από την 11η Αυγούστου 2024 έως και την 13η Αυγούστου 2024 στην Περιφέρεια Αττικής. Η αναστολή του πρώτου εδαφίου εκκινεί την 11/8/2024 ως προς τις εξής περιοχές:

i. Τις Δημοτικές Ενότητες Αφιδνών, Πολυδενδρίου, Μαλακάσας και Καπανδριτίου του Δήμου Ωρωπού της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής,

ii. τον Δήμο Πεντέλης της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής,

iii. τις Δημοτικές Ενότητες Αγίου Στεφάνου, Σταμάτας, Ροδόπολης και Διονύσου του Δήμου Διονύσου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής,

iv. τον Δήμο Χαλανδρίου της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής,

v. τις Δημοτικές Ενότητες Μαραθώνος, Βαρνάβα, Γραμματικού και Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής,

vi. τον Δήμο Βριλησσίων της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής,

vii. τη Δημοτική Ενότητα Πικερμίου του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

viii. τη Δημοτική Ενότητα Γέρακα του Δήμου Παλλήνης, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής.

2. Η αναστολή καταλαμβάνει τη διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών και προσωπικών κρατήσεων. Κατά το χρονικό διάστημα του πρώτου εδαφίου, αναστέλλονται οι προθεσμίες άσκησης ενδίκων μέσων και βοηθημάτων που αφορούν σε εκκρεμείς διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.

3. Δικαιούχοι της αναστολής της παρ. 1 είναι επιχειρήσεις που πιστοποιούνται ως πληγείσες από βεβαίωση της Περιφέρειας Αττικής και εντάσσονται στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής προς πληττόμενες επιχειρήσεις, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία πιστοποιείται ότι έχουν υποστεί ζημίες στις κατοικίες τους, στο πλαίσιο της ένταξής τους στο σχήμα παροχής στεγαστικής συνδρομής και αποζημίωσης οικοσκευής.

4. Ως προς τις περιοχές, εντάσσονται στο καθεστώς της αναστολής της παρ. 1 και όσες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής έχουν κηρυχθεί ή θα κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από την 11η Αυγούστου 2024 έως και την 13η Αυγούστου 2024.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.