Quantcast
Πλειστηριασμοί ακινήτων: Περισσότεροι από 8.500 μέχρι το τέλος του χρόνου - enikonomia.gr
share

Πλειστηριασμοί ακινήτων: Περισσότεροι από 8.500 μέχρι το τέλος του χρόνου

δημοσιεύτηκε:

Περισσότεροι από  8.500 πλειστηριασμοί ακινήτων αναμένονται να γίνουν από τις 15 Ιουλίου μέχρι και το τέλος του έτους.

«Αυτή στιγμή είναι αναρτημένοι  στην πλατφόρμα 8.605 πλειστηριασμοί μέχρι και το τέλος του έτους  που είναι να διενεργηθούν. Εκ των οποίων οι  3.408 πλειστηριασμοί κατοικιών θα διενεργηθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του  2024. Το σύστημα ενημερώνεται. Και σήμερα που μιλάμε θα αναρτηθούν και άλλοι πλειστηριασμοί. Σε κάθε περίπτωση ειδικά οι πλειστηριασμοί των κατοικιών είναι αρκετοί » είπε στο MEGA, η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα.

Για τις ενστάσεις

Και επισήμανε πως οι δανειολήπτες θα πρέπει να κάνουν ένσταση σε περίπτωση πλειστηριασμού του ακινήτου τους. «Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις  που κατασχέσεις που επιβάλλονται από τους servicers που είναι οι εκπρόσωποι των funds ακυρώνονται με δικαστικές αποφάσεις» τόνισε.

«Βλέπουμε μια δυστοκία από την πλευρά των servicers  στο να κάνουν ρυθμίσεις » συμπλήρωσε.

Και μίλησε για τον εξωδικαστικό μηχανισμό. «Ο εξωδικαστικός μηχανισμός είναι ένα πάρα πολύ καλό εργαλείο αλλά δυστυχώς δεν έχει  υποχρεωτικότητα για αυτούς. Δηλαδή ο δανειολήπτης κάνει αίτηση στον εξωδικαστικό και ο servicer άμα θέλει συμμετέχει. Αυτό δεν ισχύει εάν ο δανειολήπτης είναι ευάλωτος καθώς εκεί πάρα πολύ σοφά ο νομοθέτης είπε ότι θα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή» τόνισε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.