Πλατφόρμα JOBmatch της ΔΥΠΑ: Διευκρινίσεις Πρωτοψάλτη για τη λειτουργία της-Ποιοι κλάδοι αναμένεται να ενταχθούν σε αυτή

ΔΥΠΑ

Για το εάν θα ενταχθούν το επόμενο διάστημα και άλλοι κλάδοι της οικονομίας στην πλατφόρμα της ΔΥΠΑ JOBmatch.dypa.gov.gr πέραν της εστίασης και του τουρισμού ρωτήθηκε σήμερα κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA ο διοικητής της Υπηρεσίας, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

«Ξεκινάμε με τουρισμό και την εστίαση. Θα δούμε πώς θα πάει. Θα δούμε ποια θα είναι η ανταπόκριση και θα το αξιολογήσουμε. Ο κατασκευαστικός κλάδος έχει αυτή τη στιγμή πολύ μεγάλες ανάγκες και δυσκολίες στην εύρεση προσωπικού. Υπάρχουν προφανώς τα logistics και οι  μεταφορές . Υπάρχουν πολλοί τομείς. Θέλουμε να δούμε πως θα πάει .Οι πρώτες 48 ώρες  λειτουργίας της πλατφόρμας είναι αρκετά αισιόδοξες. Είναι όλοι οι κλάδοι στο τραπέζι .Εγώ θέλω λίγο να δούμε πως θα πάει αυτό .Θέλω απτά αποτελέσματα .Θέλουμε προσλήψεις» απάντησε.

 Διευκρινίσεις για τη λειτουργία της πλατφόρμας

Επίσης ο κ. Πρωτοψάλτης έδωσε κάποιες διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας της  πλατφόρμας αυτής. « Η πλατφόρμα αυτή δεν αφορά μόνο τους ανέργους αλλά είναι για οποιονδήποτε ψάχνει δουλειά. Μπορεί κάποιος να θέλει να αλλάξει δουλειά και να μην είναι εγγεγραμμένος στη ΔΥΠΑ αλλά και να θέλει να αλλάξει εργασία .Οπότε η πλατφόρμα αυτή είναι για οποιονδήποτε. Δεν είναι μόνο για αυτούς που είναι στη ΔΥΠΑ. Άρα η πλατφόρμα αυτή είναι σαν όλες αυτές που χρησιμοποιούμε και είναι για οποιονδήποτε ».

Και συνέχισε λέγοντας πως η JOBmatch.dypa.gov.gr είναι άμεση και αδιαμεσολάβητη. «Τι κάνουμε λοιπόν; Δίνουμε τη δυνατότητα σε μια επιχείρηση να φτιάξει ένα προφίλ και να πει για παράδειγμα: Ψάχνω έναν σερβιτόρο ή μια καμαριέρα στα Χανιά. Και μετά έρχεται ένας εργαζόμενος που έχει φτιάξει το προφίλ του και λέει ψάχνω για δουλειά στα Χανιά. Για παράδειγμα ως σερβιτόρος  η εφαρμογή αμέσως ειδοποιεί την επιχείρηση ότι υπάρχει κάποιος που ματσάρει- που ταιριάζει με την περιγραφή και τους ενώνει και μπορεί να γίνει  συνέντευξη. Aυτό γίνεται αυτόματα » είπε και πρόσθεσε πως  από την έναρξη της λειτουργίας της πλατφόρμας , δηλαδή από τη Δευτέρα το πρωί μέχρι χθες  το απόγευμα  έχουμε 2.000 εργαζομένους, 600 επιχειρήσεις και σχεδόν 1.000 ματσαρίσματα.

Επίσης επεσήμανε πως είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, βλέπουμε και πολύ μεγάλους ομίλους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βλέπουμε συμμετοχή από όλη τη χώρα.

Exit mobile version