«Κάνουμε διαπραγμάτευση για να βελτιώσουμε κάποιους όρους και βρίσκουμε ανταπόκριση», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Η σύμβαση δεν μπορεί να αλλάξει στα ουσιώδη, αλλά μπορούν να γίνουν βελτιώσεις. Το κρίσιμο είναι να λυθούν τα προβλήματα και να ξεκινήσει το έργο, γιατί είναι σημαντικό, πρoσέθεσε. «Πρέπει να υπάρξει τελική απόφαση που θα πείθει την κοινωνία. Αν δεν πειστεί η κοινωνία ότι είναι προς όφελός της ένα τόσο μεγάλο έργο δεν μπορεί να προχωρήσει».
Όπως είπε ζητήσαμε ένα μήνα παράταση, αλλά υπάρχει πίεση από τους Θεσμούς για να κινηθούμε γρηγορότερα.
Σχολιάζοντας το θέμα του νέου ταμείου για τις ιδιωτικοποιήσεις τόνισε ότι πρέπει να φύγουμε από την εύκολη αντιπαράθεση. Οποιος είναι στην κυβέρνηση υποχρεώνεται να πάρει δύσκολες αποφάσεις.
Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας έπρεπε να είναι δική μας απόφαση, σημείωσε. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βγούμε από την κρίση, να σταματήσουμε να κόβουμε μισθούς και να αυξάνουμε φόρους. Προϋπόθεση για αυτό είναι να αξιοποιήσουμε την περιουσία μας.
Η ιδέα του Ταμείου είναι σωστή, συμπλήρωσε. Μίλησε για δυο διαφορές μεταξύ του Ταμείου και το ΤΑΙΠΕΔ:
* Το ΤΑΙΠΕΔ έπρεπε ότι παίρνει να το πουλήσει. Αντίθετα το νέο Ταμείο με τη μεγάλη διάρκεια έχει πολλές επιλογές αξιοποίησης.
* Το Ταμείο θα δίνει το μισό για την ανάπτυξη, κάτι που δεν μπορεί να κάνει το ΤΑΙΠΕΔ.
Αναφορικά με το σχέδιο με τις 19 αποκρατικοποιήσεις το οποίο παρουσιάστηκε χθες σημείωσε ότι δέσμευση της χώρας είναι να βρούμε 6 δισ. ως τα τέλη του 2018. Από αυτές τις αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει να βρεθεί το ποσό και στόχος είναι είτε να μην χρειαστούν όλες είτε να συγκεντρωθούν ακόμα μεγαλύτερα έσοδα.
Σε ότι αφορά τις εταιρείες ύδρευσης ξεκαθάρισε ότι πάνω από το 51% θα παραμείνει στο Δημόσιο.