Πιτσιλής: Η ΑΑΔΕ με ειδικά ψηφιακά εργαλεία σκανάρει τα πάντα στα social media – Πώς γίνεται η διασταύρωση και ο έλεγχος

ΑΑΔΕ

H ΑΑΔΕ έχει και αξιοποιεί ειδικά ψηφιακά εργαλεία αλλά και ειδική ομάδα ελέγχου η οποία σκανάρει τα πάντα στα social media (όπως Facebook, Instagram και  TikTok)  και τα αντιπαραβάλλει με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων είπε ο διοικητής της Αρχής, Γιώργος Πιτσιλής λίγο μετά την αποκάλυψη της μεγάλης φοροδιαφυγής σε πολυτελή γάμο.

«Παρακολουθούμε τα πάντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουμε ειδικά ψηφιακά εργαλεία. Υπάρχει ειδική ομάδα η οποία εντοπίζει και στη συνέχεια γίνεται η επαλήθευση και ο έλεγχος. Το γενικό μου σχόλιο είναι πως υπάρχει μια αναντιστοιχία εικόνων στα social media με εικόνες πολυτελείας και τη φορολογική εικόνα με πολύ χαμηλά δηλούμενα εισοδήματα ή μεγάλες ζημιές» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πιτσιλής.

Για την υπόθεση του γάμου, χθες γνωστοποιήθηκε πως στο στόχαστρο της ΑΑΣ ήταν:

Συμπερασματικά, μετά τις ψηφιακές διασταυρώσεις, η φορολογική εικόνα όλων των συντελεστών ήταν πάνω κάτω η ίδια: Σχεδόν όλοι έχουν πολλές αναρτήσεις από τις κάθε είδους πολυτελείς δεξιώσεις στις οποίες έχουν συμμετάσχει επαγγελματικά, αλλά είτε εμφανίζουν πολύ χαμηλά ετήσια εισοδήματα, είτε εμφανίζουν μεγάλες ζημιές. Σχεδόν για κανέναν από τους συντελεστές δεν προέκυψε η έκδοση παραστατικού για τις υπηρεσίες του στο γάμο.

 

 

Exit mobile version