Παροχές: Τι αλλάζει για τους τρίτεκνους αν εξομοιωθούν με τους πολύτεκνους

επιδόματα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις ανακοινώσεις από πλευράς Κυβέρνησης όσον αφορά στην «εξομοίωση» των δικαιωμάτων των πολύτεκνων με αυτά των τρίτεκνων.

Επί της ουσίας θα πρέπει να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα αλλάζει ο ορισμός της πολυτεκνίας και θα περιλαμβάνει πλέον και τις οικογένειες με τρία παιδιά.

Έτσι, θα «μονιμοποιηθεί» σειρά παροχών, κάποιες εκ των οποίων ήδη χορηγούνται στους τρίτεκνους, με τον πλέον επίσημο τρόπο. Υπολογίζεται ότι σχεδόν 200.000 οικογένειες θα αποκτήσουν «προνόμια» αντίστοιχα των πολύτεκνων.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Το Εθνικό Σχέδιο για το Δημογραφικό προβλέπει διάφορες δράσεις, όπως η εξισορρόπηση μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, η παροχή προσιτής στέγης σε νέους, η ενίσχυση της γυναικείας συμμετοχής στην αγορά εργασίας και η υποστήριξη της οικογένειας.

Ποιες είναι οι αλλαγές που προωθούνται

Προκειμένου, να ενισχυθούν περαιτέρω οι οικογένειες με τρία παιδιά, είναι στο «τραπέζι» -με αρκετές πιθανότητες να υιοθετηθεί- η προοπτική αλλαγής του ορισμού της πολύτεκνης οικογένειας, με τροποποίηση του αριθμού τέκνων που περιλαμβάνει. Η πρόταση είναι να μειωθεί από τέσσερα σε τρία τα παιδιά που απαιτούνται για να μετρά μια οικογένεια ως πολύτεκνη.Το μακρινό 1944 η πολυτεκνία αφορούσε οικογένειες με 5 τέκνα και το 1979 ο νόμος άλλαξε αναγνωρίζοντας τις οικογένειες με 4 τέκνα ως πολύτεκνες.Η αλλαγή της παραμονής στην ιδιότητα της πολύτεκνης οικογένειας θα ισχύει ακόμα και για όσες εξ’ αυτών τα τέκνα τελειώνουν σπουδές, που σήμερα, βγαίνουν από τη λίστα των δικαιωμάτων.

 Ποια είναι τα «προνόμια» που θα δοθούν σε τρίτεκνους

Τα «προνόμια» που θα απολαμβάνουν οι τρίτεκνες οικογένειες, εφόσον υιοθετηθούν οι αλλαγές, αφορούν:

Για εμπαιγμό μιλούν οι Ομοσπονδίες Τρίτεκνων

Από τις Ομοσπονδίες των τρίτεκνων πάντως προέκυψε ήδη «γκρίνια», καθώς μιλούν ουσιαστικά για εμπαιγμό από πλευράς Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων σε ανακοίνωσή της ανέφερε:

«Τον τελευταίο μήνα παρακολουθούμε στα ειδησεογραφικά site και κανάλια να διαλαλούν ότι θα έχουμε σοβαρή ‘’θετική ανατροπή’’ στον χαρακτηρισμό ως πολυτέκνους και τους τριτέκνους. Αυτό το διακύβευμα, ξεκίνησε αρχές Μαρτίου με δηλώσεις της ‘’αρμοδίας’’ Υπουργού, σε διάφορα κανάλια και ειδησεογραφικούς ιστοτόπους και με ιδιαίτερη έπαρση, ότι θα γίνει αυτή η ανατροπή και ότι ευρίσκεται σε συνεννόηση και με εκπροσώπους πέραν των άλλων και με τους τριτέκνους. Ουδέν ψευδέστερον ουδέν ανακριβέστατον.

Μάλιστα, για να γίνει πιο πειστική, παρέθεσε ότι έχουν 21 ακόμη παροχές/διευκολύνσεις που ισχύουν στους πολυτέκνους και θα τις επεκτείνουν και στις τρίτεκνες οικογένειες και έτσι θα είναι και οι τρίτεκνοι πολύτεκνοι. Μέγα Ψέμα.

Από τις 21 παροχές που κατά κόρον από τον Μάρτιο το διατυμπανίζει στα ΜΜΕ και Κοινωνικά Δίκτυα, ήδη το 80% αυτών έχουν δοθεί και ισχύουν από το 2006, και βεβαίως δεν είναι ΕΞΟΜΟΊΩΣΗ, αλλά ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ».

Exit mobile version