Quantcast
Παράνομες ξαπλώστρες: Σήμερα η παρουσίαση του νέου νομοσχεδίου του ΥΠΟΙΚ - Τι θα προβλέπει - enikonomia.gr
share

Παράνομες ξαπλώστρες: Σήμερα η παρουσίαση του νέου νομοσχεδίου του ΥΠΟΙΚ – Τι θα προβλέπει

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα αναμένεται η παρουσίαση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τον εντοπισμό των παράνομων ξαπλώστρων με drones από τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Χατζηδάκη. Πρόκειται για το νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο “Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές” και σύμφωνα με αυτό, μόνο το υπουργείο θα ασχολείται με το θέμα της  μίσθωσης  των αιγιαλών και παραλιών ενώ οι Δήμοι θα απεμπλέκονται από την εν λόγω  διαδικασία. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το υπουργείο Εθνικής  Οικονομίας και Οικονομικών θα διενεργεί ηλεκτρονικά όλες τις μισθώσεις και τις δημοπρατήσεις.

Μερικές από τις αλλαγές που έρχονται μεταξύ άλλων με το νομοσχέδιο αυτό είναι οι εξής:

– Θα χρησιμοποιούνται νέες τεχνολογίες για να εντοπίζονται όλες οι παραβάσεις μέσω drones αλλά θα υπάρχει και συνεργασία με κλιμάκια ελέγχου της αυθαίρετης δόμησης (ΑΑΔΕ, Αστυνομία, ΟΤΑ, Εισαγγελία).

-Όλοι όσοι υπερβαίνουν τις εκτάσεις που τους μισθώθηκαν ή καταλαμβάνουν χώρο χωρίς μισθωτήριο θα υφίστανται άμεση σφράγιση των επιχειρήσεων αλλά και πολύ  πιο υψηλά  πρόστιμα από τα υφιστάμενα, με διαδικασία άμεσης είσπραξης και απομάκρυνσης των παράνομων ομπρελοκαθισμάτων.

Ο στόχος του νομοσχεδίου είναι να μην υπάρξει ξανά το κίνημα της ξαπλώστρας, όπως πέρυσι το καλοκαίρι.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.