Quantcast
Παππάς για μειώσεις φόρων: «Υπάρχει χώρος για να υπάρξουν και άλλες ελαφρύνσεις» - Τι είπε για τη φοροδιαφυγή και την ΔΕΗ - enikonomia.gr
share

Παππάς για μειώσεις φόρων: «Υπάρχει χώρος για να υπάρξουν και άλλες ελαφρύνσεις» – Τι είπε για τη φοροδιαφυγή και την ΔΕΗ

δημοσιεύτηκε:

“Πυρά” κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με το θέμα των μειώσεων στους φόρους εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Νίκος Παππάς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ

 «Υπάρχει χώρος για να υπάρξουν και άλλες ελαφρύνσεις αλλά δεν υπάρχουν στην ατζέντα του κ. Μητσοτάκη » είπε ο κ. Παππάς  αναφερόμενος στις μειώσεις φόρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Επίσης αναφέρθηκε στα οικονομικά λέγοντας πως η « φοροδιαφυγή υπάρχει και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μέτρα πάταξης και αντιμετώπισης» . Για την δύσκολη θέση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων είπε ότι προβλήματα μπορεί να έχουν και οι μεγάλες επιχειρήσεις και πρόσθεσε: « Όταν επιχειρείς μπορεί να έχεις και μηδενικά κέρδη και ζημίες. Η πορεία των οικονομικών επιτρέπει στην κυβέρνηση παρεμβάσεις. Η κυβέρνηση πρέπει να καταργήσει το χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες» .

Μίλησε δε και για τη ΔΕΗ . «Είναι πρωτοπόρα η ΔΕΗ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη στην κούρσα της ανόδου των τιμών ενέργειας, εδώ πρέπει να υπάρξει ένα με μέτωπο απέναντι στην ακρίβεια», είπε. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάρα πολύ νωρίς χωρίς να προσπαθεί να ανακαλύψει την Αμερική να επαναφέρει τον τροχό διατυπώσει μια σειρά από προτάσεις που είχαν ήδη σπεύσει από το 2022 και με βάση την ανακοίνωση της Κομισιόν τότε να υιοθετήσουν άλλες χώρες. «Και τα κέρδη πρέπει να φορολογηθούν και διατίμηση στο κέρδος πρέπει να μπει και να τολμήσουμε να επαναφέρουμε την ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο για να πιέζονται οι τιμές προς τα κάτω και να μην εκτοξεύονται απλώς οι αμοιβές των golden boys», τόνισε.

Η Αριστερά θα μπορέσει να γίνει ξανά κυβερνώσα γιατί έχει το ιδεολογικό και πολιτικό απόθεμα

«Έχουμε φτιάξει μία οικονομία που δουλεύει για τις τράπεζες», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις ανησυχίες που εξέφρασαν κατά τη συνάντηση μαζί του οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων σημείωσε: «Οι παραγωγικοί φορείς μάς μετέφεραν την ανησυχία για το ενεργειακό κόστος και για τη συμπεριφορά του τραπεζικού συστήματος απέναντί τους. Είτε επρόκειτο για μισθωτούς του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα ή για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αισθάνονται ότι είναι εκτός νυμφώνος, εκτός του λογαριασμού της κυβέρνησης. Οι μικρές επιχειρήσεις αποκλείονται μεθοδευμένα από τον τραπεζικό δανεισμό. Το 5% των επιχειρήσεων έχουν πρόσβαση και το ίδιο ποσοστό έχει πρόσβαση στο ΕΣΠΑ και στο Ταμείο Ανάκαμψης».

Η Αριστερά θα μπορέσει να γίνει ξανά «κυβερνώσα γιατί έχει το ιδεολογικό και πολιτικό απόθεμα», τόνισε ο κ. Παππάς, ενώ αναφέρθηκε και στον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη: «Ο κ. Βορίδης κινείται σαν το ψάρι στο νερό μέσα στη ΝΔ και αυτό δείχνει και την ιδεολογική μετατόπιση του κόμματος. Το κεντρώο περιτύλιγμα που προσπαθεί να δείξει ο κ. Μητσοτάκης για τη ΝΔ δεν ισχύει». Επίσης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί έναν ιστορικό αναθεωρητισμό όσον αφορά το μετεμφυλιακό κράτος, ώστε να υπάρξει περιθώριο για προερχόμενους από την άκρα δεξιά. Επεσήμανε πως ο αναθεωρητισμός του πρωθυπουργού συνεχίζεται και στην πρόσφατη ιστορία μας.

Όσον αφορά τη Θεσσαλία υπογράμμισε: «Έχω επισκεφθεί αρκετές φορές το Δαμάσι, στο οποίο οι άνθρωποι είναι ακόμη σε κοντέινερ. Αλλού όπου θέλουν τρέχουν τα πράγματα, εδώ τι έχει πάει στραβά; Το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόδηλο και ο Στέφανος Κασσελάκης είχε επισκεφθεί τη Θεσσαλία». Επιτέθηκε, δε, στην κυβέρνηση λέγοντας: «Η κυβέρνηση έχει κάνει μηδέν αντιπλημμυρικά έργα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποτιμά τη σημασία των δημοσίων υποδομών. Αυτό αποδεικνύει ότι χρειάζεται μία προοδευτική κυβέρνηση».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.