Πάνω από 2 δισ. ευρώ οι οφειλές προς τη ΔΕΗ στο τέλος Ιουλίου

Πάνω από 2 δισ. ευρώ ανήλθαν οι οφειλές προς τη ΔΕΗ στο τέλος Ιουλίου 2015, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, Γιώργο Αδαμίδη.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο Αθηναϊκό πρακτορείο, τα 280 εκατ. ευρώ αφορούν σε οφειλές υψηλής τάσης, εκ των οποίων τα 250 εκατ. είναι χρέη ενεργοβόρων βιομηχανιών.

Τα 220 εκατ. ευρώ τα οφείλει το κεντρικό κράτος, εκ των οποίων τα 110 εκατ. ευρώ αφορούν τους ΟΤΑ, ενώ 1,5 δις. ευρώ οφείλουν οι καταναλωτές σε μεσαία και χαμηλή τάση.

Εξ αυτών, τα 300 εκατ. αφορούν 440.000 «τελικούς» καταναλωτές, δηλαδή πρώην πελάτες της ΔΕΗ, και η επιχείρηση τα διεκδικεί μέσω της δικαστικής οδού.

Ο κ. Αδαμίδης σημείωσε ότι αν και η ΔΕΗ είχε ζητήσει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να μην επιτρέπεται η αλλαγή παρόχου (και άρα ηλεκτροδότησης) στους καταναλωτές που έχουν ανεξόφλητο λογαριασμό στον προηγούμενο πάροχο, το αίτημα δεν έγινε δεκτό, και κατ’  επέκταση η ΔΕΗ δεν μπορεί να εισπράξει τα χρωστούμενα.

«Πιστεύουμε ότι θα προχωρήσουν σε ρυθμίσεις. Αν δεν προχωρήσουν, τότε θα επανέλθουμε αναλαμβάνοντας και το κόστος της δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, και πρόσθεσε ότι στόχος δεν είναι όσοι έχουν πραγματική αδυναμία να πληρώσουν αλλά μόνο οι κακοπληρωτές. 

Exit mobile version