Quantcast
ΟΠΕΚΑ: Αυτά είναι τα επιδόματα που πληρώνονται νωρίτερα από τον Οργανισμό - Δείτε ποια είναι αυτά και την ημερομηνία καταβολή τους - enikonomia.gr
share

ΟΠΕΚΑ: Αυτά είναι τα επιδόματα που πληρώνονται νωρίτερα από τον Οργανισμό – Δείτε ποια είναι αυτά και την ημερομηνία καταβολή τους

δημοσιεύτηκε:

Πολύ νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία αναμένεται να καταβληθούν τα επιδόματα και οι παροχές του ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους. Δηλαδή τα χρήματα των επιδομάτων και των παροχών αυτών θα πιστωθούν το απόγευμα της Παρασκευής, 27 Σεπτεμβρίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ενώ η επίσημη καταβολή τους θα γίνει τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά ο ΟΠΕΚΑ θα πληρώσει την παραπάνω ημερομηνία:

  • Την τέταρτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού για το 2024: Η καταβολή αυτή αφορά στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και θα δοθεί σε εκείνους στους οποίους η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και έχει εγκριθεί. Διευκρινίζεται δε πως η αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη. Επίσης επισημαίνεται πως το επίδομα παιδιού δεν κατάσχεται για οποιαδήποτε οφειλή ούτε συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη.
  • Επίδομα  στέγασης / ενοικίου: Η πληρωμή αυτή αφορά τους πολίτες που θα έχουν υποβάλλει τη σχετική αίτηση μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2024 και έχει εγκριθεί.

Επίσης την ίδια ημέρα θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ: το επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής, το επίδομα Ομογενών, το επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, ν. 1296/1982, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ), τα αναπηρικά επιδόματα  και διατροφής, το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων, το  Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την Ελληνική μειονότητα Αλβανίας, το επίδομα γέννησης, τα έξοδα κηδείας, τα  κόκκινα δάνεια, τα προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές, το πρόγραμμα Γέφυρα, το επίδομα Αναδοχήςτο πρόγραμμα Συνεισφοράς Δημοσίου σε ευάλωτους οφειλέτες, το  πρόγραμμα Προσωπικού βοηθού και το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.