Ολάντ στο Προεδρικό: Επόμενο βήμα η συζήτηση για το χρέος

«Τι θα ήταν η Ελλάδα χωρίς τη Γαλλία και η Γαλλία χωρίς την Ελλάδα;» διερωτήθηκε ο Φρανσουά Ολάντ κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Γάλλος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την πρόσκληση και έκανε λόγο για σημαντικές προκλήσεις που έχει μπροστά της η Ελλάδα. Όπως τόνισε, η Αθήνα έδειξε πως ήθελε να μείνει στην Ε.Ε. και η Ευρώπη έπρεπε να δείξει αλληλεγγύη.

«Γνωρίζουμε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν λάβει χώρα. Χρειάζονται και άλλες προσπάθειες. Το έχω πει, το επόμενο βήμα θα είναι η συζήτηση για το χρέος, βεβαίως πρέπει να ξεκινήσει», ανέφερε ο Φρανσουά Ολάντ.

 «Η επίσκεψή μου έχει και άλλο σκοπό. Να δείξουμε πως μπορούμε να πείσουμε γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα», συνέχισε ο κ. Ολάντ και εξήγησε ότι είναι επικεφαλής μιας γαλλικής αντιπροσωπείας. «Το μήνυμα είναι σαφές βεβαίως έρχεται διακοπές εδώ, αλλά επενδύει και στην Ελλάδα», παρατήρησε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα, ο πρόεδρος της Γαλλίας εξήγησε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, η οποία αποτελεί τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.


Παυλόπουλος: Να αλλάξουν οι πολιτικές της τόσο αυστηρής λιτότητας

Την ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές που θα βασίζονται στο ότι δεν μπορούν να υπάρξουν πλέον πολιτικές τόσο αυστηρής λιτότητας επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ενώ έθιξε το ζήτημα της ρύθμισης του χρέους αλλά και της αντιμετώπισης του προσφυγικού.

«Πριν απ’ όλα θέλω να επισημάνω ότι θα εργαστούμε με όλους τους εταίρους της Ε.Ε. για να μπορέσουμε όσο πρέπει την πολιτική της Ευρώπης ώστε να στραφεί στον άνθρωπο. Να εργαστούμε όλοι ώστε να βρει η Ευρώπη τις αξίες της που δεν είναι η οικονομία αλλά ο άνθρωπος. πάνω στο κοινωνικό κράτος» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

Υπογράμμισε δε ότι στο προσεχές μέλλον θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές που θα βασίζονται στο ότι δεν μπορούν να υπάρξουν πολιτικές τόσο αυστηρής λιτότητας αλλά και της ελάφρυνσης του χρέους.

Exit mobile version