Όλα τα SOS της φετινής φορολογικής δήλωσης: Τι πρέπει να προσέξουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και επαγγελματίες

δηλώσεις

Ανοιχτή πλέον είναι η πλατφόρμα μέσω της οποίας σχεδόν 9 εκατ. φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλλουν την δήλωσή τους για τα εισοδήματα του 2023.

Φέτος απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά την υποβολή της δήλωσης, δεδομένων των αλλαγών που υπάρχουν τόσο στο έντυπο Ε1 όσο και στο Ε3.

Προσοχή πρέπει να δείξουν σχεδόν 1 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι χωρίς εισοδήματα από άλλες πηγές, των οποίων οι δηλώσεις θα υποβληθούν «αυτόματα» από την ΑΑΔΕ, αν οι ίδιοι μέχρι τη λήξη της προθεσμίας δεν την υποβάλουν.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Για άλλους περίπου 740.000 αυτοαπασχολούμενους η βασική αλλαγή έχει να κάνει με την επαναφορά των τεκμηρίων φορολόγησης. Η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις είναι δεδομένο ότι θα παραμείνει «ανοιχτή» έως και τις 31 Ιουλίου, με παράταση της τελευταίας στιγμής να μην αποκλείεται, κάτι βεβαίως που θα εξαρτηθεί από την ροή της υποβολής των φορο-δηλώσεων.

Τι πρέπει να προσέξουν μισθωτοί και συνταξιούχοι

Με «φόντο» της έναρξη της διαδικασίας για τις φορολογικές δηλώσεις, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, εξέδωσε απόφαση στην οποία ουσιαστικά περιγράφονται όλα τα SOSγια την φετινή διαδικασία, τόσο στο Έντυπο Ε1 όσο και το Ε3. Σε αυτή διευκρινίζονται τα εξής:

Τι διευκρινίζεται για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Σε ότι αφορά στον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, η ίδια απόφαση επισημαίνει:

Exit mobile version