ΟΛΘ: Κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά της πώλησης του 51% της εταιρείας

Με 24ωρη απεργία και πορεία διαμαρτυρίας προς τον Λευκό Πύργο και το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης αντέδρασαν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) στο ενδεχόμενο πώλησης του 51% της εταιρείας.  

‘Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Λιμενικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), Φανή Γουργούρη, οι εργαζόμενοι απευθύνουν πρόσκληση σε όλους τους παραγωγικούς, επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, τις αυτοδιοικητικές αρχές και τους χρήστες του λιμανιού να βρίσκονται στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στο λιμάνι, προκειμένου να ενημερωθούν “σχετικά με τους λόγους για τους οποίους η πώληση δεν πρέπει να προχωρήσει”.

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, η πώληση του 51% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και μάλιστα αντί πινακίου φακής “θα δημιουργήσει πανίσχυρο ιδιωτικό μονοπώλιο, στο οποίο θα παραδοθεί σημαντική δημόσια εξουσία”. Παράλληλα, το δημόσιο θα στερηθεί, όπως τονίζουν, σημαντικά έσοδα: μόνο πέρυσι ο ΟΛΘ εισέφερε στα δημόσια ταμεία πάνω από 42 εκατ. ευρώ και φέτος εκτιμάται ότι θα αποφέρει 23 εκατ. “Μεσοπρόθεσμα”, ισχυρίζονται, “τα έσοδα είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά της πώλησης, χωρίς να συνυπολογίσουμε τα πολλαπλασιαστικά οφέλη από την αναπτυξιακή συμβολή του λιμανιού”.

 

Exit mobile version