Quantcast
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Εργάζονται 8 στους 10 απόφοιτους   - enikonomia.gr
share

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Εργάζονται 8 στους 10 απόφοιτους  

δημοσιεύτηκε:

Με βάση τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας που πραγματοποίησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) στις απόφοιτες και στους απόφοιτούς του τη φετινή χρονιά, προκύπτουν ιδιαίτερα αισιόδοξα μηνύματα που αφορούν στα θέματα, της απασχόλησης,  της επαγγελματικής τους αποκατάστασης, αλλά και της ικανοποίησης από τις σπουδές τους στο ΟΠΑ.

Η έρευνα αναφέρεται στους απόφοιτους όλων των τμημάτων προπτυχιακών σπουδών που αποφοίτησαν τα έτη 2021-2024.

Συγκεκριμένα, τα κυριότερα μεγέθη που προέκυψαν  από την έρευνα αυτή είναι τα εξής:

Απασχόληση

  • Στο σύνολο των αποφοίτων, οκτώ στους δέκα απόφοιτους (80%), εργάζονται. Nα σημειωθεί ότι μόλις το 3% δήλωσε ότι δεν βρίσκει δουλειά ενώ το επιθυμεί. Το υπόλοιπο ποσοστό αφορά αποφοίτους που συνεχίζουν τις σπουδές τους, είναι φαντάροι ή δεν επιθυμούν να εργαστούν.
  • Η συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων που εργάζονται είναι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης (89%)
  • Σχεδόν έξι στους δέκα εργάζονται σε απόλυτα συναφές και συναφές αντικείμενο με τις προπτυχιακές σπουδές τους.
  • Το μεγαλύτερο ποσοστό των αποφοίτων (85%) δηλώνει πολύ και πάρα πολύ ευχαριστημένο από την παρούσα θέση εργασίας του.
  • Εννέα στους δέκα απόφοιτους που εργάζονται δουλεύουν στην Ελλάδα.
  • To 44% των αποφοίτων συμμετείχαν στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης και το 64% από αυτούς είτε παρέμειναν στην φορέα απασχόλησης είτε έλαβαν πρόταση συνεργασίας.
  • Το ύψος των μηνιαίων αποδοχών που δήλωσαν οι απόφοιτοι των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, διαμορφώνει μέσο μισθό ύψους 1.175€ σημειώνοντας αύξηση 24% από τα αντίστοιχα μεγέθη του 2021.

Συνέχιση Σπουδών

  • Έξι στους δέκα αποφοίτους έχουν επιλέξει το ΟΠΑ για τις μεταπτυχιακές σπουδές τους.
  • Σχεδόν επτά στους δέκα επιλέγουν μεταπτυχιακές σπουδές με άμεση συνάφεια με τις προπτυχιακές σπουδές τους.

Ικανοποίηση και Σύσταση

  • Το 72% δηλώνει ότι έλαβε τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες κατά τη διάρκεια των σπουδών του, ως προς την εύρεση εργασίας.
  • Η πλειοψηφία των αποφοίτων (75%) δηλώνει ικανοποιημένη από τα μαθήματα και το 68% από το διδακτικό προσωπικό.
  • Σχετικά με τις υποδομές, παρά την αύξηση της ικανοποίησης από το 20% του 2021 στο 33% το 2024, η δυσαρέσκεια παραμένει σε υψηλά επίπεδα
  • Η πλειοψηφία των αποφοίτων (82%) απάντησε θετικά ως προς την πρόθεση σύστασης του ΟΠΑ σε τρίτους για προπτυχιακές σπουδές.

Σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας αποφοίτων, ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης δήλωσε: «Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καταγράφει συστηματικά την αποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού του έργου και την άμεση σχέση του με την απασχόληση και την αγορά εργασίας. Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας των αποφοίτων των προπτυχιακών σπουδών αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η βελτίωση είναι διαρκής και το επίπεδο εμπιστοσύνης στο Ίδρυμα είναι πολύ υψηλό. Η κοινότητα των αποφοίτων του ΟΠΑ, η οποία διαχέεται σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας φορέων, οργανισμών και επιχειρήσεων και ειδικά στις ανώτερες και ανώτατες θέσεις ευθύνης, αποτελούν την απόδειξη του έργου που παράγεται διαχρονικά. Η βελτίωση των υποδομών θα προσδώσει ακόμα μεγαλύτερες και περισσότερες δυνατότητες στην ενδυνάμωση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Οι απόφοιτοί μας δηλώνουν περήφανοι που φοίτησαν στο ΟΠΑ και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς που το υπηρετούμε».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.