Quantcast
Οι βιομηχανίες της Ευρωζώνης αύξησαν τον Απρίλιο τις τιμές μετά από 8 μήνες - enikonomia.gr
share

Οι βιομηχανίες της Ευρωζώνης αύξησαν τον Απρίλιο τις τιμές μετά από 8 μήνες

δημοσιεύτηκε:

Οι βιομηχανίες της Ευρωζώνης αύξησαν τις τιμές τους για πρώτη φορά μετά από 8 μήνες, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι η οικονομία της περιοχής ξεπερνά τους φόβους ενός αποπληθωρισμού.

Οι μέσες τιμές χονδρικής αυξήθηκαν τον Απρίλιο – αντανακλώντας αυξήσεις που σημειώθηκαν στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ιρλανδία -, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής εταιρείας Markit Economics. Οι τιμές εισροών των μεταποιητικών εταιρειών αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, μετά από έξι μήνες πτώσης τους.

Η έρευνα της Markit ακολουθεί μετά την ανάσχεση τον Απρίλιο της τετράμηνης μείωσης των τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη, ενισχύοντας το επιχείρημα του Μάριο Ντράγκι ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 1,1 τρις. ευρώ, που προωθεί η ΕΚΤ, έχει αρχίσει να σημειώνει επιτυχία.

Η αυξημένη οικονομική δυναμική, από τη Γερμανία έως την Ισπανία, ενισχύει επίσης την αγορά εργασίας, με την ανεργία να βρίσκεται σε πτωτική τάση.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2015, η Ευρωζώνη σημείωσε πιθανότατα ταχύτερη ανάπτυξη από τις ΗΠΑ ή τη Βρετανία, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια. Οικονομολόγοι, που μετείχαν σε έρευνα του Bloomberg, εκτιμούν ότι το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε 0,4% στο πρώτο τρίμηνο έναντ0 0,1% στις ΗΠΑ και 0,3% στη Βρετανία.

«Προειδοποιητικά φώτα ανάβουν ιδιαίτερα έντονα για τη Γαλλία και την Ελλάδα», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit Κρις Γουίλιαμσον.

 

Πηγή: Bloomberg

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.