Quantcast
Οι ελληνικές επιχειρήσεις ασφαλίζονται και για τον πολιτικό κίνδυνο - enikonomia.gr
share

Οι ελληνικές επιχειρήσεις ασφαλίζονται και για τον πολιτικό κίνδυνο

δημοσιεύτηκε:

Οι ελληνικές επιχειρήσεις ασφαλίζονται το τελευταίο διάστημα όχι μόνο για τις πωλήσεις τους με πίστωση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και έναντι πολιτικού κινδύνου, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς που συμμετείχαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ασφάλιση πιστώσεων: Το ιδανικό εργαλείο για πετυχημένο risk management». 

Επιπλέον τζίρο περίπου 1,5 εκατ. ευρώ θα πρέπει να επιτύχει μια επιχείρηση στη Ελλάδα σήμερα, όπου τα μέσα περιθώρια κέρδους λόγω της κρίσης έχουν μειωθεί στο 3%-3,5%, για να ισοσκελίσει μια ζημία από απαίτηση μόλις 50 χιλ. ευρώ, δήλωσε η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της ασφαλιστικής εταιρείας Atradius Credit Insurance N.V., Μαρία Παπαζαρκάδα

Ο κίνδυνος να μην αποπληρωθεί η πίστωσ, είναι ιδιαίτερα πιθανός τα τελευταία χρόνια, συνεπεία της αβεβαιότητας στην ελληνική οικονομία και μπορεί να θέσει εν αμφιβόλω ακόμη και τη βιωσιμότητα της επιχείρησης που θα ζημιωθεί, πρόσθεσε η κυρία Παπαζαρκάδα, σημειώνοντας ότι η απειλή αυτή θα μπορούσε να αποφευχθεί μέσω της ασφάλισης πιστώσεων.

«Σε μια εποχή που δυστυχώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιός από τους πελάτες μας θα περιέλθει σε αδυναμία πληρωμής και παράγοντες όπως είναι η ρευστότητα και η εξεύρεση χρηματοδότησης είναι κομβικής σημασίας για τις επιχειρήσεις, το εργαλείο της ασφάλισης πιστώσεων μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επωφελές, αφού διασφαλίζει τον κύκλο εργασιών και εγγυάται τη ρευστότητα και την είσπραξη των απαιτήσεών τους», ανέφερε η ίδια.

Για πολυεργαλείο που βοηθά τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις, καλύπτοντας τον κίνδυνο να μην πληρωθούν, είτε λόγω πτώχευσης του πελάτη τους, είτε λόγω καθυστέρησης στην εξόφληση τιμολογίων, μίλησε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Euler Hermes Hellas, Βασίλης Χρηστίδης. 

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.