Quantcast
Ντράγκι: Η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης συνεχίζεται - enikonomia.gr
share

Ντράγκι: Η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης συνεχίζεται

δημοσιεύτηκε:

Η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης συνεχίζεται, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές, που εν μέρει αντανακλούν τη μεγαλύτερη αβεβαιότητα, δεν έχουν αλλάξει την εκτίμηση του Διοικητικού Συμβουλίου, ότι η βάση της οικονομικής ανάκαμψης γίνεται ευρύτερη και ότι ο πληθωρισμός θα αυξάνεται σταδιακά στα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Ντράγκι.

«Εάν υπάρξει μία αδικαιολόγητη σύσφιγξη ή εάν οι προοπτικές για τη σταθερότητα των τιμών μεταβληθούν σημαντικά, το Διοικητικό Συμβούλιο θα αντιδράσει, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχει στο πλαίσιο της εντολής της», πρόσθεσε. 

Ο κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε ότι οι οικονομικοί κίνδυνοι για την Ευρωζώνη έχουν μειωθεί σημαντικά, ως αποτέλεσμα της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Η οικονομία της Ευρωζώνης συνεχίζει να δείχνει σημάδια ανάπτυξης, ακόμη και δυναμική μίας αύξησης των επενδύσεων, πρόσθεσε.

Η ΕΚΤ διατήρησε τον αυξημένο ρυθμό αγορών ομολόγων τον Ιούνιο, πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές που η ρευστότητα στεγνώνει, αγοράζοντας κρατικά και ιδιωτικά ομόλογα ύψους 63,2 δις. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει. Τον Μάιο, οι αγορές ομολόγων της ανήλθαν σε 63,1 δις. ευρώ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.