Quantcast
Ντομπρόβσκις: Είναι σημαντικό να υπάρξει πλήρης εφαρμογή του προγράμματος - enikonomia.gr
share

Ντομπρόβσκις: Είναι σημαντικό να υπάρξει πλήρης εφαρμογή του προγράμματος

δημοσιεύτηκε:

«Χαιρετίζουμε τη σημερινή συμφωνία που είναι αποτέλεσμα έντονης προσπάθειας των τελευταίων μηνών» τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε ότι «η συμφωνία είναι απαραίτητη για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης», ενώ επεσήμανε πως «η αβεβαιότητα είχε αρνητική επίδραση στην ελληνική οικονομία, αναμένεται συρρίκνωση του ΑΕΠ 2,3% φέτος». Είπε επίσης πως το 3,5% θα είναι ο μεσοπρόθεσμος στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ πρόσθεσε πως η συμφωνία δεν είναι μόνο για τη χρηματοδότηση, αλλά και για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Είπε ακόμη πως «τo πρόγραμμα διέπεται από Δικαιοσύνη. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να οικειοποιηθούν το πρόγραμμα» και κατέληξε στο ότι «η  Επιτροπή θα διαθέσει βοήθεια και εμπειρογνωμοσύνη και βοήθεια 35 δισ. ευρώ, έως το 2020. Είναι προς το συμφέρον μας να διασφαλίσουμε, ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη, πράγμα που θα δώσει στη χώρα τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τα κοινωνικά προβλήματα».

Τώρα είναι σημαντικό να υπάρξει πλήρης εφαρμογή του προγράμματος και αυτό απαιτεί ισχυρή «ιδιοκτησία» από την Αθήνα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.