«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Έρχονται νέες πληρωμές -Πότε θα γίνουν και τι αλλάζει από το επόμενο έτος στο πρόγραμμα

πρόγραμμα

Μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα δοθούν τα χρήματα των voucher όλοι οι συμμετέχοντες του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς», όπως γνωστοποίησε σήμερα η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνα Παπακώστα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ωστόσο είπε πως δεν αποκλείεται η πληρωμές αυτές να γίνουν και νωρίτερα και πως αυτή η καταβολή είναι για το τρίτο τρίμηνο.  Υπενθύμισε δε πως έχουν γίνει ήδη πληρωμές του προγράμματος για το πρώτο τρίμηνο και για το δεύτερο τρίμηνο. Το « Νταντάδες της Γειτονιάς » είναι ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που γίνονται τριμηνιαίες καταβολές είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

Η δήλωση της Ζαχαράκη

Για το πρόγραμμα αυτό μίλησε σήμερα και η αρμόδια υπουργός, Σοφία Ζαχαράκη κατά τη συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα αναφορικά με το δημογραφικό.

Η υπουργός ανακοίνωσε την πανελλαδική επέκταση του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς» στο πλαίσιο των στοχευμένων, πρωτοποριακών δράσεων για την εναρμόνιση της προσωπικής με την επαγγελματική ζωή των νέων γονιών.

. Μετά την πιλοτική φάση, το πρόγραμμα που προβλέπει την κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων από 2 μηνών έως 2,5 ετών από πιστοποιημένους επιμελητές και υλοποιείται σε 62 Δήμους της χώρας, θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Το ΥΚΟΙΣΟ έχει διασφαλίσει ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ από κονδύλια του ΕΣΠΑ 2021- 2027. Στο τέλος Οκτωβρίου θα δημοσιευτεί η νέα πράξη για υλοποίηση σε όλους τους δήμους της χώρας.

«Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των εργαζόμενων γονέων, ο οικογενειακός προγραμματισμός, η διευκόλυνση αναζήτησης εργασίας, η μείωση της ανεργίας των επαγγελματιών του χώρου της προσχολικής αγωγής, η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης, κυρίως γυναικών με πολυετή αποδεδειγμένη εμπειρία στον τομέα της φύλαξης παιδιών» ανέφερε η κυρία Σοφία Ζαχαράκη. Μέχρι στιγμής στην πιλοτική φάση έχουν υπογραφεί 802 συμφωνητικά ενώ έχουν εγγραφεί 1.308 διαθέσιμοι επιμελητές.

Τα ποσά 

Το ποσό του voucher διπλασιάστηκε ήδη κατά την πιλοτική φάση και έχει διαμορφωθεί: 

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

Exit mobile version