Quantcast
Ντάισεμπλουμ: Όσα μέτρα πάρει η Ελλάδα να είναι κοστολογημένα - enikonomia.gr
share

Ντάισεμπλουμ: Όσα μέτρα πάρει η Ελλάδα να είναι κοστολογημένα

δημοσιεύτηκε:

“Κάναμε πρώτα βήματα σήμερα. Το τετράμηνο τέθηκε γιατί υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, πρέπει να γίνει γρήγορα. Ταυτόχρονα ενώ κάνουμε αυτή την επανεκκίνηση θα πρέπει να δουλέψουμε και προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και να δουλεύουμε και για τις μελλοντικές διευθετήσεις” είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή της Realnews, Θάνου Αθανασίου, γιατί η παράταση είναι τετράμηνη και όχι εξάμηνη.

“Υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος και θα πρέπει να δούμε ποιες θα είναι οι μελλοντικές προκλήσεις , γι αυτό το τετράμηνο είναι ένα λογικό χρονικό πλαίσιο για να αξιολογήσει κανείς ποιες θα είναι οι μελλοντικές προκλήσεις” πρόσθεσε.

Επίσης, ο επικεφαλής του Εurogroup, ερωτηθείς γιατί είπε ότι πρέπει να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη, απάντησε:

“Καμιά φορά όταν έχουν γίνει έντονες συζητήσεις και στα ΜΜΕ σχετικά με τη σκοπιμότητα ή μη προηγούμενων προγραμμάτων πρέπει να γίνει επανεκκίνηση. Χρειάζεται λοιπόν μια σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα προκειμένου να συνεχιστεί η οικονομική ανάκαμψη και προκειμένου να υπάρξει μια βιώσιμη δημοσιονομική πολιτική”.

Ο Γ. Ντάισεμπλουμ υπογράμμισε ότι συμφωνήθηκε, η χώρα να μην πάρει πίσω μέτρα που επηρεάζουν τον προϋπολογισμό, όσα μέτρα πάρει ωστόσο να είναι κοστολογημένα και χρηματοδοτημένα, να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες ενώ υπάρχει δέσμευση για εκπλήρωση όλων των οικονομικών υποχρεώσεων. 

Ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα θα λάβει υπόψη την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.Τη Δευτέρα θα παρουσιάσει η Ελλάδα τις μεταρρυθμίσεις και μετά οι θεσμοί θα εξετάσουν την πρόταση.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.