Ντάισελμπλουμ: Συνεχίζει τις προσπάθειες για συμφωνία – Περιμένει ελληνικές προτάσεις

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ διαβεβαίωσε σήμερα ότι θέλει “να παραμείνει η Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη” και ότι συνεχίζει γι’ αυτό τις προσπάθειες, αλλά τόνισε ότι είναι ακόμη “πολύ νωρίς” για να προβλέψει κανείς την έκβαση των διαπραγματεύσεων.

“Οι προσπάθειές μου συνεχίζουν να επικεντρώνονται σε έναν αξιόπιστο τρόπο για να παραμείνει η Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη”, δήλωσε  ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, απαντώντας σε ερωτήσεις που του τέθηκαν από την επιτροπή Οικονομικών του ολλανδικού κοινοβουλίου.

“Πιστεύω πως οποιαδήποτε πρόβλεψη θα ήταν πρόωρη”, είπε, προσθέτοντας ότι “πολλοί καταλήγουν σε βιαστικά συμπεράσματα”.

Ωστόσο, συνέχισε, μια συμφωνία πρέπει να βρεθεί “το συντομότερο δυνατόν”, ώστε να μην υπάρξει αθέτηση πληρωμών από την Ελλάδα. “Όσο περισσότερο χρόνο θα χρειασθεί η Ελλάδα για να καταλήξει σε μια συμφωνία, τόσο πιο σημαντικές θα είναι οι ζημιές για την ελληνική οικονομία”, τόνισε.

Το Eurogroup, που θα συνεδριάσει αύριο, Πέμπτη, στο Λουξεμβούργο, “παραμένει ανοικτό στις ελληνικές προτάσεις. Το ζήτημα είναι αν οι προτάσεις αυτές θα φθάσουν εγκαίρως”, δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.

“Χωρίς προτάσεις, δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε άποψη” και κατά συνέπεια οι πιθανότητες για μια συμφωνία αύριο είναι “ελάχιστες”, πρόσθεσε.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Exit mobile version