Quantcast
Νράγκι: Η ΕΚΤ μπορεί ακόμη να αυξήσει πολύ τη στήριξή της στην οικονομία - enikonomia.gr
share

Νράγκι: Η ΕΚΤ μπορεί ακόμη να αυξήσει πολύ τη στήριξή της στην οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μπορεί να προσφέρει μεγάλη περαιτέρω στήριξη στην οικονομία της Ευρωζώνης, εάν αυτό χρειασθεί, αναφέρει ο Πρόεδρός της, Μάριο Ντράγκι, σε απάντησή του στον ευρωβουλευτή Fabio De Masi.

«Η ΕΚΤ πιστεύει ότι οι σημερινές πολιτικές της είναι επαρκείς για να διασφαλίσουν τη μεσοπρόθεσμη σταθερότητα των τιμών. Εφόσον δυσμενείς εξελίξεις καταστήσουν αναγκαία πρόσθετη στήριξη, η πολιτική της ΕΚΤ έχει ακόμη μεγάλα περιθώρια να κινηθεί στην κατεύθυνση αυτή», αναφέρει ο Ντράγκι στην απάντησή του.

Ο Ντράγκι, πάντως, ξεκαθάρισε ότι η πολιτική του λεγόμενου «χρήματος από το ελικόπτερο» (άμεση χρηματοδοτική στήριξη των πολιτών ή των κυβερνήσεων από την ΕΚΤ) έχει ιδιαίτερα προβλήματα, ιδίως αναφορικά με το άρθρο 123 της συνθήκης της ΕΕ που απαγορεύει τη νομισματική χρηματοδότηση των χωρών – μελών.

«Το χρήμα από ελικόπτερο δεν σημαίνει το ίδιο πράγμα για όλους, αλλά όλα αυτά τα σχήματα παρουσιάζουν πολυπλοκότητες από λογιστικής, λειτουργικής και νομικής πλευράς, ιδιαίτερα όσον αφορά τη συμβατότητά τους με το άρθρο 123 της Συνθήκης για τη λειτουργία της ΕΕ», σημειώνει ο κεντρικός τραπεζίτης στην απάντησή του.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.