Quantcast
Νουί: Ο χρόνος τελειώνει για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών - enikonomia.gr
share

Νουί: Ο χρόνος τελειώνει για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση πρέπει να βιασθεί, για να επιτύχει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως το τέλος του έτους, γιατί ο χρόνος για την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών τελειώνει, δήλωσε στο Bloomberg η επικεφαλής της εποπτείας στην ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί.

Η κυρία Νουί τόνισε ότι η ΕΚΤ έχει ολοκληρώσει τη μελέτη της σχετικά με το ύψος των νέων κεφαλαίων που θα χρειασθούν οι ελληνικές τράπεζες και ότι θα αποφασίσει «τις επόμενες ώρες και ημέρες» για το πότε θα ανακοινώσει τις σχετικές πληροφορίες.

«Έχω δει ότι οι επενδυτές έχουν προσεγγίσει ήδη τις ελληνικές τράπεζες και σκέπτονται για το τι θέλουν να κάνουν», δήλωσε η Νουί, προσθέτοντας: «Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ανακεφαλαιοποίηση έως το τέλος του έτους, κάτι που αποτελεί μεγάλη πρόκληση, επειδή θα πρέπει να δοθεί κάποιος χρόνος στον ιδιωτικό τομέα να αποφασίσει για το αν θέλει να συμμετάσχει ή όχι».

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ανέφερε σε επιστολή του προς τη βουλευτή Εύα Καιλή, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ότι αναμένει να ολοκληρωθεί έγκαιρα η διαδικασίας ( της ανακεφαλαιοποίησης).

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.