Quantcast
Νουί: Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015 - enikonomia.gr
share

Νουί: Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015

δημοσιεύτηκε:

Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών «θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του έτους», και για το λόγο αυτό είναι «σημαντικό» τα κεφάλαια ύψους 10 έως 25 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν προβλεφθεί με το τρίτο πρόγραμμα, να είναι έγκαιρα διαθέσιμα, δήλωσε η επικεφαλής του μηχανισμού εποπτείας τραπεζών της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, η κυρία Νουί δεν έκανε εκτίμηση για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών, καθώς η σχετική διαδικασία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί (κάτι που αναμένεται να γίνει έως το τέλος του Οκτωβρίου).

Η Νουί σημείωσε ότι η αβεβαιότητα που επικράτησε το καλοκαίρι οδήγησε σε ένα «πολύ έντονο» επεισόδιο για το τραπεζικό σύστημα.

Σημειώνεται ότι ην περασμένη εβδομάδα και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ζήτησε να διατεθούν τα 25 δις. ευρώ στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, αρκεί να έχουν εγκριθεί τα προαπαιτούμενα που έχουν σχέση με τις τράπεζες, δηλαδή ο νέος νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) καθώς και το πλαίσιο για τα «κόκκινα δάνεια».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.