Quantcast
Νέο πρόγραμμα Σπίτι μου: Πότε θα "τρέξει" -Tι είπε ο Μητσοτάκης για την φοιτητική στέγη  - enikonomia.gr
share

Νέο πρόγραμμα Σπίτι μου: Πότε θα “τρέξει” -Tι είπε ο Μητσοτάκης για την φοιτητική στέγη 

δημοσιεύτηκε:

Αντίστροφα μετρά χρόνος για την υλοποίηση του νέου προγράμματος ” Σπίτι μου”.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha «πολύ σύντομα ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός, ο κ. Παπαθανάσης θα μπορεί να κάνει κάποιες συγκεκριμένες εξαγγελίες ώστε να τρέξουμε ένα δεύτερο πρόγραμμα Σπίτι μου μετά τις εκλογές ». «Θέλουμε να διευρύνουμε το πρόγραμμα” Σπίτι μου”. Απομένει μια οριστικοποίηση διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αξιοποιήσουμε κάποιους από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης που αφορούν στα δάνεια  που μπορούμε να πάρουμε ως χώρα για να διευρύνουμε το πρόγραμμα “Σπίτι μου” το οποίο ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο αλλά και να διευρύνουμε και την περίμετρο  .. να το επεκτείνουμε και σε ζευγάρια τα οποία είναι στις ηλικίες μεταξύ 40 ετών και 50 ετών» είπε μεταξύ άλλων.

Για την φοιτητική στέγη

Επίσης μίλησε και για το θέμα της φοιτητικής στέγης. Ο στόχος είναι να κατασκευαστούν νέες φοιτητικές εστίες για 8.000 φοιτητές αλλά και να επισκευαστούν οι υπάρχουσες, είπε. «Θέλω να κάνω και μια φιλόδοξη παρέμβαση για να ξανά φτιάξουμε υφιστάμενες φοιτητικές εστίες. Όπως ξέρετε ειδικά οι φοιτητικές εστίες στην Αθήνα στο ΕΚΠΑ και στο πολυτεχνείο είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Και αναζητούμε τον σωστό τρόπο έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε μια τολμηρή παρέμβαση για την φοιτητική εστία» τόνισε.

Τα προγράμματα Ανακαινίζω -Επισκευάζω- Ενοικιάζω

Επίσης αναφέρθηκε στα προγράμματα Ανακαινίζω -Επισκευάζω- Ενοικιάζω. «Εκτός από το πρόγραμμα “Σπίτι μου” έχουμε  και άλλα προγράμματα : Το Ανακαινίζω -Επισκευάζω- Ενοικιάζω. Αυτά είναι προγράμματα που δίνουν τη δυνατότητα στους συμπολίτες που μπορεί να έχουν ένα σπίτι το οποίο είναι κλειστό και για το οποίο δεν είχαν κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο για να το ανακαινίσουν όσο τα ενοίκια είναι χαμηλά. Τώρα με μια βοήθεια από το κράτος  μπορούν οι ιδιοκτήτες να τα ξανά φτιάξουν και  να τα βάλουν στην αγορά εργασίας » σημείωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.