Quantcast
Νέες διευκρινίσεις Γεωργιάδη για τη ρύθμιση που θα επιτρέπει εργασία σε πολλαπλούς εργοδότες - enikonomia.gr
share

Νέες διευκρινίσεις Γεωργιάδη για τη ρύθμιση που θα επιτρέπει εργασία σε πολλαπλούς εργοδότες

δημοσιεύτηκε:

Nέες διευκρινίσεις για τη ρύθμιση που θα επιτρέπει εργασία σε πολλαπλούς εργοδότες  έδωσε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Στο Σχέδιο Νόμου που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, την επόμενη εβδομάδα, ρητώς διευκρινίζεται η δυνατότητα της εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως  «σε καμία όμως περίπτωση δεν σταματά να εφαρμόζεται το ΠΔ88/1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης που αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο και όπου εκεί ορίζεται ρητώς ότι για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, το οποίο συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο υπουργός ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ πως θεσπίζεται η δυνατότητα του εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες. Δηλαδή θα μπορεί ένας εργαζόμενος να δουλεύει δύο οχτάωρα σε δύο διαφορετικούς εργοδότες και αυτό να γίνεται με νόμιμο τρόπο και δηλωμένο στα εισοδήματά του.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.