Νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ για θέσεις εργασίας στο δημόσιο: Αρχίζει τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 η υποβολή αιτήσεων-Ποιους αφορά

ΑΣΕΠ

Από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 στις 8 π.μ  μέχρι τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024  στις 2μμ μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση και δικαιολογητικά για να συμμετάσχουν στη  προκήρυξη ΑΣΕΠ ( 1ΓΒ/2024) που αφορά στην πλήρωση συνολικά 82 θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού σε φορείς του δημοσίου, αποκλειστικά από επιτυχόντες του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού.

Η εν λόγω  προκήρυξη  αφορά τις παρακάτω ειδικότητες:

1. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ

-ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (Ε.Σ.Ρ.)  (5 θέσεις)

Το E.Σ.Ρ. ιδρύθηκε το 1989 για να αδειοδοτήσει και να εποπτεύσει τη λειτουργία των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, καθώς και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Το νομικό πλαίσιο λειτουργίας του ορίζεται στο Σύνταγμα (παρ. 2 του άρθρου 15), στον ν. 3051/2002 για τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές, στον ν. 2863/2000 και στους λοιπούς νόμους που διέπουν τη λειτουργία της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης (2328/1995, 3592/2007, 4339/2015). Διαθέτει ρυθμιστικές, ελεγκτικές και κυρωτικές αρμοδιότητες.

-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ (6 θέσεις)

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή είναι ανεξάρτητη αρχή με κύρια αρμοδιότητα την εξώδικη επίλυση διαφορών μεταξύ προμηθευτών και καταναλωτών ή ενώσεων καταναλωτών. Στο πλαίσιο αυτής της αρμοδιότητας μπορεί να προβαίνει σε συστάσεις και υποδείξεις προς τους προμηθευτές, ιδίως όταν από την επιχειρηματική συμπεριφορά τους θίγεται μεγάλος αριθμός καταναλωτών.

-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  (6 θέσεις)

Η ανεξάρτητη αρχή «Συνήγορος του Πολίτη» έχει ως αποστολή τη διαμεσολάβηση μεταξύ των πολιτών και των δημοσίων υπηρεσιών, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ν.Π.Ι.Δ. για την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη, την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης και την τήρηση της νομιμότητας, έχει επίσης ως αποστολή την προάσπιση και προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού, ενώ λειτουργεί ως φορέας παρακολούθησης και προώθησης της εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης, καθώς και ως εθνικός μηχανισμός παρακολούθησης των διαδικασιών επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών (ν. 3907/2011). Έχει οριστεί ως Εθνικός Μηχανισμός Πρόληψης των Βασανιστηρίων (ν. 4228/2014) και ως Εθνικός Μηχανισμός Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στα σώματα ασφαλείας και τους υπαλλήλους των καταστημάτων κράτησης (ν. 4443/2016).

2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ ΦΥΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ (5 θέσεις)

Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε σύμφωνα με τον ν. 4160/1929 (Α΄ 198) και καλύπτει επιστημονικά όλο το φάσμα της φυτοπροστασίας και φυτοϋγείας ενώ παράλληλα μελετά και προτείνει μέτρα για την ασφάλεια και την ποιότητα στην πρωτογενή παραγωγή καθώς και την ελαχιστοποίηση των πιθανών επιπτώσεών της στο περιβάλλον και τον άνθρωπο. Επιπλέον, ανταποκρίνεται άμεσα στις αυξημένες ανάγκες της ελληνικής γεωργίας. Λειτουργεί ως άμεσος και αποτελεσματικός συνεργάτης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόσο για την αντιμετώπιση εκ μέρους του των προβλημάτων που προκύπτουν στη χώρα, όσο και για την ανταπόκριση του στις εκάστοτε υποχρεώσεις του έναντι της Ε.Ε..

3. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  (2 θέσεις)

Αποστολή του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη των περιφερειών της χώρας, και ιδίως η αύξηση του κατά κεφαλήν ακαθάριστου εγχώριου παραγόμενου προϊόντος, όπως προκύπτει από την ενίσχυση των επενδύσεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, επιχειρήσεων και πολιτών, που καταναλώνεται. Το Υπουργείο Ανάπτυξης μεριμνά, στο πλαίσιο της αποστολής του, κυρίως, για την εγχώρια παραγωγή και διάθεση διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων, μέσα από την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής.

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (Ε.Σ.Υ.Π.) (2 θέσεις)

Το Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου το οποίο ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, και σε αυτό εντάσσονται ως αυτοτελείς λειτουργικές μονάδες με διαχειριστική, οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια το «Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας», το «Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης Α.Ε.» και ο «Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης Α.Ε.» και είναι μέλος των διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών τυποποίησης και μετρολογίας.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (Ο.Β.Ι.) (2 θέσεις)

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας συστάθηκε το 1987 (ν. 1733/1987) με σκοπό να συμβάλει στην τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας, παρέχοντας σημαντικές υπηρεσίες στον χώρο της βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Παρέχει τεχνολογική πληροφόρηση για τεχνικά, βιβλιογραφικά και άλλα στοιχεία από Διπλώματα
Ευρεσιτεχνίας της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, καταχωρεί Συμβάσεις Μεταφοράς Τεχνολογίας, παρέχει συμβουλές και γνωμοδοτήσεις, συνεργάζεται με ομοειδείς και άλλους Οργανισμούς διεθνώς για θέματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας και εκδίδει το Ειδικό Δελτίο Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και άλλα ενημερωτικά έντυπα.

4. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (3 θέσεις)

Αποστολή του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών είναι η δίκαιη και αποδοτική κατανομή των δημοσίων πόρων, η χάραξη και η άσκηση φορολογικής πολιτικής, η δημοσιονομική βιωσιμότητα και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Διασφαλίζει τη χρηστή διαχείριση των δημοσίων οικονομικών και την προστασία και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, συμβάλει στη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και εκπροσωπεί διεθνώς τη χώρα, συνδιαμορφώνοντας την οικονομική και δημοσιονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκπροσωπώντας τη χώρα στους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Ν.Π.Δ.Δ. (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.) (11 θέσεις)

Σκοπός του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. είναι η μέριμνα για τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου, την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, τη βελτιστοποίηση του κόστους δανεισμού και την επίτευξη της καλύτερης δυνατής διάρθρωσης του δημοσίου χρέους, ιδίως ως προς τη σύνθεση και τη χρονική διάρκειά του, ανάλογα με τις ανάγκες της χώρας και τις διεθνείς οικονομικές συνθήκες, καθώς και για τη διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων του Ελληνικού Δημοσίου.

5. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (13 θέσεις)

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ως αποστολή την εξασφάλιση της έγκαιρης και αποτελεσματικής απονομής Δικαιοσύνης και την προώθηση πολιτικών που σκοπούν στην καθιέρωση της αρχής της διαφάνειας και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

6. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Ε.Δ.Ε.Κ.Τ.) (2 θέσεις)

Η Εταιρεία Διαχείρισης Επενδυτικών Κεφαλαίων Ταμείων Ασφάλισης ιδρύθηκε με βάση ως Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ν. 2768/1999) και έχει στόχο την παροχή στα ασφαλιστικά ταμεία ενός ολοκληρωμένου πακέτου συμβουλευτικών και επενδυτικών υπηρεσιών που περιλαμβάνει, εκπόνηση μελετών και αναλύσεων μακροχρόνιας επενδυτικής στρατηγικής, μελετών αναφορικά με την βέλτιστη δομή χαρτοφυλακίων, διαχείριση της βραχυχρόνιας τακτικής κατανομής επενδύσεων και διαχείριση κινδύνου, μέτρηση και ανάλυση αποδόσεων (performance attribution), επιλογή και συνεχή αξιολόγηση εξωτερικών διαχειριστών, λογιστική υποστήριξη και λογιστικοποίηση συναλλαγών, εσωτερική παθητική διαχείριση χαρτοφυλακίων ελληνικών μετοχών και ομολόγων, σύνταξη εκθέσεων και αναφορών προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη.

7. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (5 θέσεις)

Το Υπουργείο Εσωτερικών είναι αρμόδιο για την εποπτεία των αποκεντρωμένων διοικήσεων και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, τον συντονισμό και την οργάνωση της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία (εκλογές,  δημοψηφίσματα), τη νομοθεσία περί ελληνικής ιθαγένειας και ομογενών, μητρώων, ληξιαρχείων και δημοτολογίων. Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Α΄ Βαθμού και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου των Ο.Τ.Α. [5 θέσεις].

Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Α΄ βαθμού καθώς και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου αυτών προσφέρουν ευρύ φάσμα υπηρεσιών προς τους πολίτες, στο πλαίσιο της άσκησης πλήθους αρμοδιοτήτων, σε τομείς κρίσιμους για το κοινωνικό σύνολο, όπως το περιβάλλον, η ανάπτυξη, η κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη, η ποιότητα ζωής και λειτουργίας πόλεων και οικισμών, η πολιτική προστασία, ο πολιτισμός κ.α.

8. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (5 θέσεις)

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αποτελεί αφενός τον διοικητικό φορέα της Εμπορικής Ναυτιλίας και αφετέρου μέσω του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έχει ως αποστολή την εφαρμογή του νόμου στον θαλάσσιο χώρο ευθύνης του, στα πλοία και στα πάσης φύσεως πλωτά ναυπηγήματα, στους λιμένες και στη χερσαία ζώνη αυτών, καθώς και σε άλλους χερσαίους, παράκτιους ή θαλάσσιους χώρους.

9. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (6 θέσεις)

Αποστολή του είναι να υποστηρίξει τη μετάβαση της Ελλάδας στη νέα ψηφιακή εποχή και να την διατηρήσει στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων παγκοσμίως.

Για να επιτύχει η αποστολή του σχεδιάζονται δράσεις και ενέργειες και συντονίζει όλες τις πολιτικές, ώστε να υποστηριχτεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός της κοινωνίας και της οικονομίας και να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό κράτος φιλικό προς τον πολίτη και την επιχειρηματικότητα, προστατεύοντας, παράλληλα, την κοινωνική συνοχή και τα δικαιώματα των πολιτών.

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (4 θέσεις)

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), έχει ως θεσμικό ρόλο τη συλλογή, συσσώρευση, οργάνωση, τεκμηρίωση, διάθεση και διατήρηση του συνόλου της ελληνικής επιστημονικής, ερευνητικής και πολιτιστικής παραγωγής (περιεχόμενο και δεδομένα) και τη διάχυσή της, εντός και εκτός της χώρας.

Η εθνική ηλεκτρονική υποδομή που αναπτύσσει το ΕΚΤ, εξασφαλίζει σε διάφορες κοινότητες χρηστών, πρόσβαση σε επαναχρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο και δεδομένα, υποστηρίζει σε όλα τα στάδια την παραγωγή δεικτών και στατιστικών Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΤΑΚ), και παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες σε πλήθος οργανισμών που διαθέτουν και διαχειρίζονται περιεχόμενο.

 

Διαβάστε ολόκληρη την προκήρυξη  εδώ

 

 

 

Exit mobile version