Νέα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης της ΔΥΠΑ για ανέργους: Ποια κάνουν σήμερα πρεμιέρα και ποιοι θα λάβουν επίδομα

ΔΥΠΑ

Από σήμερα, Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου θα “τρέξουν” δύο νέα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης της ΔΥΠΑ για ανέργους και κρατούμενους αντίστοιχα.

Το ένα πρόγραμμα της ΔΥΠΑ  υλοποιείται στη Λάρισα στην «Κοπτική-Ραπτική» και  διαρκεί 250 ώρες .

Ο σκοπός του προγράμματος είναι οι καταρτιζόμενοι να αποκτήσουν βασικές τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες στη σχεδίαση και δημιουργία πατρόν λευκών ειδών, να αναγνωρίζουν τις τεχνικές προδιαγραφές των μηχανών ραφών, να περιγράφουν τις αρχές συσκευασίας και να καθορίζουν τις διαδικασίες παραγωγής.

Στο πρόγραμμα αυτό θα καταρτιστούν συνολικά 15 άνεργοι που θα είναι στο ηλιακό όριο μεταξύ  18-60 ετών ,είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης και μόνιμοι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλίας. Η δράση θα διεξαχθεί δια ζώσης στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης «Μπεττίνα» – Είδη Πλεκτικής ΑΒΕΕ, που εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας. Οι καταρτιζόμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 2,50 ευρώ καθαρά ανά ώρα κατάρτισης, ενώ θα καλυφθούν με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάρτισης.

Το δεύτερο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

Και το άλλο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ  υλοποιείται στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού και έχει τίτλο  «Συντηρητές Κτιρίων».

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 250 ώρες και 25 κρατούμενοι θα εκπαιδευτούν να αναγνωρίζουν την τεχνολογία υλικών των κτιρίων, να εκτελούν επεμβάσεις διορθωτικής συντήρησης-επισκευής, να εφαρμόζουν τις κατάλληλες τεχνικές αποκατάστασης βλαβών στις υδραυλικές και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και να πραγματοποιούν απλές ξυλουργικές και οικοδομικές εργασίες χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων των κρατουμένων σε επαγγελματικά πεδία που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας και την ουσιαστική υποστήριξή τους στο νέο τους ξεκίνημα έπειτα από την αποφυλάκισή τους.

 

 

Exit mobile version