Νέα έκτακτη ενίσχυση ύψους 1.000 ευρώ από τη ΔΥΠΑ σε ανέργους -Σήμερα αρχίζει η υποβολή αιτήσεων-Ποιους αφορά

ΔΥΠΑ

Νέα έκτακτη ενίσχυση ύψους 1000 ευρώ  από τη ΔΥΠΑ σε συγκεκριμένη κατηγορία ανέργων. Αυτό αφορά τους ασφαλισμένους της επιχείρησης «ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ». Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της Υπηρεσία « από σήμερα Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίυ 2024 στις 11 π.μ έως την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου του 2024  θα είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική αίτηση για την καταβολή εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, σε ασφαλισμένους της επιχείρησης, με την επωνυμία «ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ», σύμφωνα με την με αριθμ. 43641/02/02/2024 ΚΥΑ (ΦΕΚ 4982/Β΄/02/09/2024). Δικαιούχοι της παροχής είναι οι άνεργοι πρώην εργαζόμενοι της επιχείρησης «Βαρβαρέσος ΑΕ και οι εργαζόμενοι της ίδιας επιχείρησης που έχουν ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας».

Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με παραλήπτη το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Νάουσας, μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-anergon-proen-ergazomenon-tes-etaireias-barbaresos-ae. προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε

Υπενθυμίζεται πως η αριθμ. 43641/02/02/2024 ΚΥΑ (ΦΕΚ 4982/Β΄/02/09/2024) αναφέρει τα εξής:

1.Χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης

Εγκρίνουμε τη χορήγηση από τη Δ.ΥΠ.Α. εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους χιλίων ευρώ (1.000,00 €) σε κάθε άνεργο πρώην εργαζόμενο της επιχείρησης με την επωνυμία Βαρβαρέσος ΑΕ που κατά τη δημοσίευση της παρούσας είναι εγγεγραμμένος άνεργος στο Ψηφιακό Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., τακτικά επιδοτούμενος λόγω ανεργίας ή μη, καθώς και σε κάθε εργαζόμενο της επιχείρησης που κατά τη δημοσίευση της παρούσας έχει ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας (άρθρο 325 ΑΚ), είτε επιδοτείται τακτικώς λόγω της άσκησης του δικαιώματος αυτού, είτε όχι.

2.Διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης

1. Το Εργασιακό Σωματείο Εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Νηματουργία Βαρβαρέσος προσκομίζει στη Δ.ΥΠ.Α. κατάλογο των δικαιούχων του άρθρου 1, στον οποίο αναγράφονται τα εξής στοιχεία:

1. Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο κάθε δικαιούχου.

ii. Ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή ο αριθμός διαβατηρίου προκειμένου περί αλλοδαπών.

iii. Ο αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

iv. Ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ).

v. Η ημερομηνία λύσης ή λήξης της σύμβασης εργασίας ή άσκησης του δικαιώματος της επίσχεσης.

2. Μετά τη χορήγηση του καταλόγου της παρ. 1 του παρόντος, οι δικαιούχοι που περιλαμβάνονται στον κατάλογο και πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 1 υποβάλλουν εντός 60 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Δ.ΥΠ.Α. αίτηση χορήγησης της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης στην Υπηρεσία ΚΠΑ2 Νάουσας.

3. Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α’ 75) για τα στοιχεία που διαλαμβάνονται σε αυτήν και υπόκειται σε δειγματοληπτικούς ελέγχους σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του ν. 3230/2004 (Α’ 44). Η αίτηση συνιστά εξουσιοδότηση προς τη Δ.ΥΠ.Α. για τη χρήση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του αιτούντος.

4. Η πλήρωση των προϋποθέσεων χορήγησης της οικονομικής ενίσχυσης διαπιστώνεται κατόπιν οίκοθεν ελέγχου, βάσει των τηρούμενων στοιχείων της Δ.ΥΠ.Α και διασταύρωσης με τα τηρούμενα στοιχεία λοιπών αρμόδιων φορέων.

5. Αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης είναι ο Προϊστάμενος του ΚΠΑ2 Νάουσας.

3.Αχρεωστήτως καταβληθέντα

Τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά καταλογίζονται σε βάρος του ανοικείως λαβόντος, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.ΥΠ.Α. και εισπράττονται κατά τις διατάξεις του ΚΕΔΕ.

 

 

Exit mobile version