Νέα δήλωση Ζαχαράκη για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Σοφία Ζαχαράκη

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας το οποίο λειτούργησε με υποδειγματικό τρόπο και με αυξημένη συμμετοχή παιδιών, ατόμων με αναπηρία και ηλικιωμένων.

Από την 1η Ιουνίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου λειτούργησαν συνολικά σε ολόκληρη τη χώρα, 14 παιδικές εξοχές και κατασκηνώσεις. Το κονδύλι που διέθεσε το το υπουργείο αυξήθηκε στα 4.000.000 ευρώ  από 3.650.000  ευρώ  που είχαν προϋπολογιστεί την περσινή περίοδο και αφορούσε τόσο τη λειτουργία των 14 παιδικών εξοχών όσο και την προετοιμασία για το πρόγραμμα του 2025. Για πρώτη φορά διατέθηκαν προκαταβολικά στους δήμους κονδύλια, για να προγραμματίσουν τη λειτουργία των κατασκηνωτικών χώρων για το επόμενο έτος.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το υπουργείο αυξήθηκαν οι ωφελούμενοι του συγκεκριμένου προγράμματος για το 2024 και ειδικότερα:

 

Η δήλωση Ζαχαράκη

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί φέτος καταφέραμε με επισταμένη προετοιμασία να προσφέρουμε στα παιδιά, τα άτομα με αναπηρία αλλά και τους ηλικιωμένους, φροντισμένες και ασφαλείς παιδικές εξοχές και κατασκηνωτικούς χώρους. Αυξήσαμε τις θέσεις, διευρύναμε τις κατασκηνωτικές περιόδους. Ενισχύσαμε και την κοινωνική εποπτεία ως προς τις συνθήκες, σε όλες κατασκηνώσεις. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και τον επόμενο χρόνο καθώς ήδη έχουμε διαθέσει στους δήμους σημαντικά κονδύλια προκειμένου να ανοίξουν και άλλες παιδικές εξοχές και να βελτιώσουν τις υποδομές στις υφιστάμενες»

 

 

 

Exit mobile version