Νέα δήλωση Μητσοτάκη για τα βαρέα -ανθυγιεινά επαγγέλματα και στρατιωτικές σχολές: Τι είπε για τις στρατιωτικές σχολές

Κυριάκος Μητσοτάκης

Για το εάν θα ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα οι πυροσβέστες και οι νοσηλευτές ρωτήθηκε σήμερα κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Talk Radio ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν  είπε και προσέθεσε ότι έγινε προσπάθεια να αυξηθεί το εισόδημα των ενστόλων με αύξηση επιδομάτων είπε.  Μας απασχολεί το νυχτερινό επίδομα και του χρόνου θα προσβλέπουμε σε μεγαλύτερη αύξηση συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τις στρατιωτικές σχολές και την ενίσχυση του στρατεύματος

Επίσης μίλησε για τις στρατιωτικές σχολές και την ενίσχυση του στρατεύματος. «Έχω συζητήσει το θέμα εκτενώς το θέμα με τον υπ. Άμυνας και σύντομα θα έχουμε πρωτοβουλίες για να κάνουμε τις στρατιωτικές σχολές πιο ελκυστικές. Μια Belh@arra κοστίζει 1 δισ. αλλά χρειάζεται 150 ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη» είπε

Αναφερόμενος στις πυρκαγιές είπε ότι είχαμε πολύ λιγότερες καμένες εκτάσεις φέτος παρά τις περισσότερες πυρκαγιές, ενώ μιλώντας για την απροθυμία των νέων να μπουν στις στρατιωτικές σχολές είπε ότι θα αναληφθεί πρωτοβουλία από την κυβέρνηση για να ξαναγίνουν ελκυστικές.

Είπε επίσης ότι η Ελλάδα έχει πρώτη φορά κυρωμένους δασικούς χάρτες, υπάρχει η εικόνα των πραγματικών δασικών εκτάσεων της χώρας, και η προστασία τους είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Χαρακτήρισε “απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας” τα όσα ακούγονται για τις ανεμογεννήτριες και τις πυρκαγιές, είπε ότι μπορούν να μπουν ανεμογεννήτριες και σε δασικές εκτάσεις με βάση το νόμο και τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται φτηνή ενέργεια από τον άνεμο και τον ήλιο.

 

 

 

Exit mobile version