Νέα Airbnb: Δείτε σε ποιες περιοχές μπαίνει “φρένο”

Airbnb

Μπαίνει ” φρένο” σε νέα Airbnb ορισμένων περιοχών της Αττικής .

Υπενθυμίζεται πως μερικά από τα μέτρα που ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για τα Airbnb είναι πως απαγορεύονται οι νέες βραχυχρόνιες μισθώσεις  στα 3 κεντρικά διαμερίσματα της Αθήνας τουλάχιστον για 1 χρόνο.

Παρακάτω παρατίθεται ο χάρτης με τις περιοχές όπου απαγορεύονται πλέον νέα Airbnb για 1χρόνο:

Αναλυτικά:

1ο δημοτικό διαμέρισμα Αθήνας

Αυτό περιλαμβάνει το κέντρο των Αθηνών με το λεγόμενο εμπορικό τρίγωνο (Στάδιο-Ομόνοια-Πλάκα). Συγκεκριμένα αυτό αφορά τις παρακάτω περιοχές:

2ο δημοτικό διαμέρισμα Αθήνας

Αυτό περιλαμβάνει τις ΝΑ συνοικίες από Νέο Κόσμο μέχρι Στάδιο. Συγκεκριμένα αυτό αφορά  τις  παρακάτω περιοχές:

3ο δημοτικό διαμέρισμα Αθήνας

Αυτό περιλαμβάνει τις ΝΔ συνοικίες (Αστεροσκοπείου, Πετραλώνων, Μεταξουργείου και Θησείου). Συγκεκριμένα, αυτό αφορά τις παρακάτω  περιοχές:

 

 

 

 

Το μέτρο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ενδέχεται να εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, όπως δήλωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ενώ όσον αφορά στο ποιες περιπτώσεις θα μπαίνει ο κόφτης στα Airbnb επισημαίνεται πως θα δημιουργηθεί ένα «κλάσμα» μεταξύ των βραχυχρόνιων μισθώσεων και των μακροχρόνιων.

Σε περίπτωση που το «κλάσμα» αυτό ανατρέπεται εις βάρος των μακροχρόνιων μισθώσεων, τότε θα μπαίνει φρένο στα νέα ΑΜΑ για βραχυχρόνιες μισθώσεις.  Ουσιαστικά , το προσωρινό πάγωμα των αδειών  σε ενότητες μέσα στον ίδιο τον Δήμο, ανάλογα με τα στοιχεία που θα προκύπτουν κάθε χρόνο από την επανεξέταση της αναλογίας.

 

Exit mobile version