Μπουχ: Η συζήτηση για Grexit είναι περιττή. Θα άλλαζε τον χαρακτήρα της νομισματικής ένωσης

«Η συζήτηση για το Grexit είναι περιττή. Μετά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις μπήκαν οι βάσεις ώστε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ» δήλωσε η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, Κλαούντια Μπουχ στην εφημερίδα Boersen- Zeitung.

«Κάτι τέτοιο θα άλλαζε τον χαρακτήρα της νομισματικής ένωσης» τόνισε η ίδια, ενώ πρόσθεσε ότι «μια άφεση χρέους μεταξύ κρατών- μελών της νομισματικής ένωσης δεν είναι δυνατή, διότι θα έπληττε την αρχή του… όχι bail-out».

Αμφιβάλλει δε, ότι ένα πρόγραμμα μέσω του ΕΜΣ είναι ο σωστός δρόμος για να βοηθηθεί η Αθήνα: «Ο ΕΜΣ αποτελεί μέρος μιας νέας θεσμικής τάξης, η οποία βοηθά έναντι αυστηρών όρων κράτη-μέλη σε μια οξεία κρίση. Στην ουσία, όμως, η Ελλάδα είναι ήδη εδώ και χρόνια σε κρίση και εξαρτάται από δημόσια βοήθεια» δήλωσε η κ. Μπουχ.

Προσέθεσε ότι το εάν η Αθήνα πληροί τις προϋποθέσεις για ένα πρόγραμμα του ΕΜΣ πρέπει στη Γερμανία να το κρίνει η Βουλή. «Στο τέλος πρόκειται για μια δύσκολη πολιτική απόφαση» δήλωσε, αναφερόμενη σε πιθανές συνέπειες εάν τελικά συμβεί το Grexit.

Exit mobile version